OPREZ: Otrovani psi u Batajnici

Opšta panika i bojazan kako za životinje, tako i za ljude širi se u Batajnici.
Pre dva dana, u petak, stanari su pronašli uginulog psa u svom dvorištu i pored njega još jednog koji je umirao u mukama. Pozvali su veterinara, ali 15 minuta kasnije i za drugog psa bilo je prekasno. Sumnja se na trovanje "kreozanom", pesticidom koji je zabranjen u Srbiji, kao i u EU, zbog izuzetno štetnog dejstva kako na životinje, tako i na zdravlje ljudi.

Da bi zlo bilo veće, to nije bio kraj. Policija je obavila uviđaj i Zoo higijena je odnela tela nesrećnih životinja ali dva dana kasnije, strašni scenario se ponovio. Danas su stanari pronašli još jednog uginulog psa nedaleko od istog dvorišta. I za njega je već bilo prekasno. Jedan pas je bio vlasnički, a dva su bila sa ulice.

Našla sam mrtvu kuju koja se pre mesec dana oštenila, a nekoliko metara iza nje ležao je pas u strašnim mukama. Dali smo mu mleko i zvali veterinara ali bilo je prekasno. Cela porodica je u strahu jer su otrovne materije na koje se sumnja opasne ne samo za životinje, već i za čoveka“, kaže Lana Serdar, koja stanuje u blizini.

Stanari se nadaju da će se ovaj slučaj ubrzo rešiti, a osam štenaca će biti predati Azilu za pse u Zemunu na staranje.

Izvor: Blic

Pogledajte još