Kanjiža: 30 učenika se otrovalo ugljen-monoksidom u autobusu

Tridesetak učenika se žalilo na vrtoglavicu, mučninu i povraćanje, a sumnja se da je uzrok trovanja gas iz neispravnog motora autobusa.

Sedam srednjoškolaca iz Kanjiže primljeno je u Opštu bolnicu u Senti sa simptomima trovanja, a četvoro je zadržano na lečenju. Neki od njih su zatražili pomoć u kanjiškom Domu zdravlja i drugim zdravstvenim ustanovama, a u toku jučerašnjeg dana đake koji su zadržani na bolničkom lečenju u Senti obišao je predsednik opštine Kanjiža Mihalj Njilaš.

Predsednik Opštine Kanjiža Mihalj Njilaš je juče posetio decu koja su smeštena u senćanskoj Opštoj bolnici.

On je naglasio da je ovo ozbiljno upozorenje jer je situacija sa prevozom đaka postala ozbiljan problem.

Njilaš je podsetio da ovo nije prvi put da ovaj prevoznik ima problema sa tehničkom ispravnošću vozila za prevoz đaka, kao i da je prevozniku već ukazivano na propuste, ali da nisu preduzete mere da se stanje poboljša.

„Nama je najvažnije da deca bezbedno putuju do škola i vraćaju se kućama. Zbog svega ovoga već na narednoj sednici Skupštine opštine Kanjiža razmotriće se predlog da se novac koji se uplaćuje za regresirani prevoz đaka u buduće ne uplaćuje ovom prevozniku, već direktno đacima putnicima ili njihovim roditeljima, pa neka sami izaberu previznika“,
izjavio je Njilaš.

O ovom slučaju tokom jučerašnjeg dana nije se oglašavao prevoznik „Enka putnički“, niti policija.

Izvor: Kurir

Pogledajte još