Titovu imovinu nasleđuju Jovankine sestre

Kako za “Blic” kaže Bojana Pavlović-Sarić, rođaka i pravni zastupnik Jovanke Broz, ostavinska rasprava u vezi sa Titovom imovinom neće biti prekinuta.

"Njene naslednice su njene rođene sestre Nada i Zora. Biće dostavljeni dokazi o srodstvu tako da nema razloga da postupak bude prekinut" kaže Pavlović-Sarić.

Jovanka Broz do sada podnosila nekoliko podnesaka sudu sa spiskom svoje lične imovine, među kojima se, osim nakita, nalaze skulpture, slike, vaze, tepisi, knjige, pet automobila iz garaže Belog dvora i dva vozila iz garaže na Brionima u Hrvatskoj.

Najveći broj tih stvari zapravo je bio njen i Titov, stečen u bračnoj zajednici, i one su se uglavnom nalazile u beogradskoj rezidenciji u Užičkoj 15 iz koje je Jovanka izbačena dva meseca posle njegove smrti.

Titova zaostavština je trebalo da bude podeljena između Jovanke i Titovih sinova Miše i Žarka. Pošto je Žarko umro, njegov deo nasleđuju njegovi pravni sledbenici, deca Joška, Zlatica, Svetlana i Edvard.

Ni Tito ni Jovanka Broz nisu bili vlasnici bilo kakve nepokretne imovine, a sve što im je pripadalo čuvalo se u sefovima NBS. Sefovi su otvoreni pre nekoliko meseci, ali još poznat njihov sadržaj.

Izvor: Blic

Pogledajte još