Verska delegacija Srbije u Džakarti

Na čelu državno-verske delegacije je i direktor Kancelarije za saradnju s crkvama i verskim zajednicama dr Mileta Radojević.

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije, državno-verska delegacija Srbije doputovala je juče u Džakartu, a patrijarh se na večeri priređenoj u čast dobrodošlice zahvalio Indoneziji na podršci Srbiji oko odbijanja samoproglašene nezavisnosti kosovskih Albanaca.

Večeru u čast dobrodošlice priredio je zamenik ministra spoljnih poslova Indonezije A. M. Fahir, a patrijarh je u besedi rekao da mu ''osmesi na licima Indonežana pokazuju snagu njihove kulture i države".

Državno-versku delegaciju Srbije na aerodromu ''Sukarno-Hata'' dočekali su predstavnici Ambasade Srbije u Džakarti, Ambasade Indonezije u Beogradu, Ministarstva spoljnih poslova i Pravoslavne crkve u Indoneziji.

(old_image)
Foto: Beta

Sveštenici Pravoslavne crkve u Indoneziji doputovali su u Džakartu sa Jave, Sumatre i Balija kako bi dočekali patrijarha srpskog Irineja.

Kako je to prva poseta pravoslavnog patrijarha Indoneziji, gde danas živi oko 20.000 pravoslavnih hrišćana, predstavnici Pravoslavne crkve u Indoneziji imali su želju da patrijarhu Irineju ukažu na čvrst međuverski sklad u toj zemlji.

Drugi bilateralni međuverski dijalog Srbije i Indonezije traje do 25. oktobra, navedeno je u saopštenju.

Izvor: B92

Pogledajte još