Supergrupa Eldorado objavila prvenac (VIDEO)

0

Izašao je self-titled debi album benda sastavljenog od poznatih rokenrol muzičara, koncertna promocija je 30. novembra u beogradskom Domu omladine (sala Amerikana).

Eldorado (foto – Red & Blue Studio) čine autor, pevač i gitarista Milutin Petrović, nekadašnji član kultnih Heroja poznat i kao režiser filmova “Zemlja istine, ljubavi i slobode” i “Agi i Ema”, zatim čuveni basista Zdenko Kolar (Idoli, Vlada Divljan, Zona B), gitarista Dušan Duda Bezuha (Tilt, Zona B, Ðorđe Balašević) i bubnjar Dušan Ristić-Rista (Zona B).

Eldorado izvodi Petrovićeve autorske pesme na srpskom jeziku, što je posebno interesantno jer su na šest albuma Zone B i na tri albuma Petrovićevog amerikana projekta “Mylutin” bili zastupljeni samo tekstovi na engleskom.

Disk Eldorada, numerisan i potpisan od svih članova benda, koji objavljuje promoterska kuća Long Play, dobija se isključivo uz kupljenu ulaznicu za beogradski koncert. Karte koštaju 800 dinara, mogu se nabaviti na blagajni DOB-a, u prodavnici Jugoton (Nušićeva 27) i preko mreže Eventim.

Veoma smo uzbuđeni što započinjemo našu koncertnu karijeru ovim velikim koncertom“, kaže frontmen Milutin Petrović. “Sviraćemo svih 12 pesama sa prvog albuma, tri pesme sa drugog koji je uveliko u pripremi i dva, tri kavera koji su tu da tehnikolor Eldorado svirke učine još šarenijom. To je oko 18 pesama, više od dva sata bučne svirke”.

Kako je nastao Eldorado i debi album – možete pogledati u kratkom dokumentarcu:

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.