Drašković: Pomilovanje Markovića bi bilo politički i moralni krah Nikolića

"Ne mogu da verujem da preko težine tih zločina predsednik države može da pređe i da pomiluje serijskog ubicu. Nadam se da to neće učiniti", rekao je Drašković za Radioteleviziju Vojvodine.

On je istakao da ni on, ni vlada, ne pritiskaju predsednika, ali da bi trebalo da ga pritiska "težina zločina za koje je optužen Marković".

Drašković je ocenio i da je odlazak savetnika predsednika Srbije (Olivera Antića) "kod čoveka koji izdržava kaznu od 40 godina zatvora", po njemu "kriminalni čin i jasna poruka da postoji jasan plan i namera da se zločin oprosti i da on izađe na slobodu".

"Naročito sam se uverio u to kada je Antić počeo da daje izjave koje nisu posledica pravnog neznanja, već zle namere da se Marković izvede na slobodu"
rekao je Drašković.

Lider SPO-a je upozorio i da je na snazi Zakon o pomilovanju iz vremena Josipa Broza Tita koji mu je davao ovlašhenja da bude iznad Ustava, suda, pravde, odnosno iznad svega i koji mu je omogućavao da samovoljno pomiluje koga hoće.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je ranije danas da do njega nikada nije došao zahtev za pomilovanje bivšeg šefa DB, a čitavu priču u medijima o toj temi okarakterisao je kao pritisak na njega, kao predsednika.

"Ne pritiskajte predsednika Republike, nikad nisam doneo pogrešnu odluku, pa neću ni sada"
, poručio je Nikolić.

Izvor: Blic

Pogledajte još