Slobodan Trkulja Marizin gost u Sava centru

"Počastvovan sam Marizinim pozivom! Raduje me da je upoznata s mojim stvaralaštvom i da je izrazila želju da nešto izvedemo zajedno. Mariza je ozbiljan umetnik, vrlo posvećena i strastvena u potrebi da muziku svog naroda predstavi na moderan način, obojen njenim umetničkim senzibilitetom. Tu smo se negde i prepoznali jer muziku stvaram iz iste ljubavi i potrebe", izjavio je Trkulja.

Pevač, kompozitor i producent, poznat po spajanju muzičke tradicije Srbije i Balkana sa savremenim muzičkim tokovima kroz projekat Balkanopolis, za Marizu kaže da je na sceni "graciozna i poletna i nosi specifičnu vrstu suptilnosti u izvođenju, jednu melanholičnu čežnju u glasu koja komunicira mimo reči".

"Nisam još uvek odabrao instrument koji ću svirati, ali će sigurno pratiti upravo tu boju njenog glasa", kaže Trkulja, koji svira 15-tak instrumenata kao što su gajde, akustična i bas gitara, klavir, diple, dvojnice, makedonska tambura, kaval, frula, flauta, jermenski duduk, saksofoni (tenor, alt, sopran), klarinet, udaraljke...

Ulaznice za Marizin beogradski koncert su u prodaji po cenama od po 1.800, 2.200, 2.700 i 3.300 dinara, na blagajni Sava centra, u prodavnici “Jugoton” (Nušićeva 27) i preko mreža Eventim i Ticketline.

Pogledajte još