Razmišljanjem do uspešne dijete

Zbog toga pročitajte 5 naučnih činjenica o tome kako možete upotrebiti mozak za mršavljenje.

Držite se podalje od slika hrane

Što više gledate hranu to više jedete. Kada gledamo hranu na fotografijama ili TV-u naše telo luči hormon koji se povezuje s apetitom, pa bi osobe koje žele da smršaju trebalo da izbegavaju gledanje u privlačna jela.

Nemojte jesti sa ljudima koji uzimaju velike porcije

Tri naučnika sa različitih univerziteta sprovela su istraživanja koja su dala jednake rezultate "na ljude utiču oni koji sa njima sede za stolom, čak i ako toga nisu svesni". Ako osobe pokraj vas biraju veće porcije i vi ćete verovatno steći takvu naviku.

Podsećajte se na ono što vam je bitno
Ako želite da smršate teško da ćete to uspeti ako to radite samo zbog brojke na vagi, ali ako mozak stalno podsećate na razloge zbog kojih je bitno da izgubite kilograme tada ćete imati više motiva. Svakodnevno podsetite sebe na zdravstvene motive, događaj koji vam predstoji, to da ćete se bolje osećati, imati više energije…

Budite srećni
Na taj način ćete izbegavati emotivno prejedanje. Posebno ako ste nesrećni zbog viška kilograma koje imate, to vam ne pomaže da smršate. Što ste kritičniji prema svome telu to ćete teže gubiti kilograme. Stoga neka vam prvi zadatak bude da zavolite svoje telo takvo kakvo jeste,a nakon toga radite na tome da ono bude što zdravije.

Dovoljno spavajte

Kada spavamo naš um se odmara, a to vam pomaže da mršate. Naučnici znaju da je deo razloga za debljinu skriven u genetici, ali novija istraživanja pokazuju da premalo sna aktivira genetički kod koji podstiče gojenje.

Izvor: B92

Pogledajte još