KATAKLIZMA U KRUPNJU: 200 kuća sravnjeno sa zemljom, Lozničani krenuli u pomoć pešice!

Krupanj je već nekoliko dana praktično odsečen od sveta i nema ni vode ni struje. Iz Loznice je krenuo veliki broj džipova i putničkih automobila, a Krizni štab iz Loznice uputio je tri kamioneta lanč paketa, vode i odeće za Krupanj, a tamo se uputio i veliki broj ljudi, koji će sve preneti peške do Krupnja, ukoliko vozila ne budu mogla da prođu.

Građani su u izuzetno teškoj situaciji, danima mole za pomoć koja ne može da stigne, jer je put od Loznice preko Stolica u prekidu zbog odrona, dok je drugi preko Zavlake takođe prekinut, jer je Jadar srušio most u tom mestu.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da su pripadnici kriznog štaba tek jutros uspeli da stignu u grad, gde je sravnjeno sa zemljom 200 kuća, a građanima su najpotrebniji voda za piće i hrana.

Stigle su helikoterske jedinice sa spasiocima, koji su dopremili hranu, lekove i vodu i pružili pomoć najugroženijima, preneo je RTS.

(old_image)

Novi Sad je danas uputio u taj grad i tešku mehanizaciju koja treba da pomogne u raščišćavanju puteva i terena, kako bi bar neki od putnih pravaca bili dostupni i pohodni, ali dodatne probleme stvaraju i pojave novih klizišta i odrona.

Izvor: Blic

Pogledajte još