Poplave ugasile 16 života u RS!

0

U Republici Srpskoj je do sada pronađeno 16 žrtava poplava, potvrdio je danas direktor Policije RS, Gojko Vasić.

Vasić je dodao da se ne zna tačan broj nestalih lica, ali da je otvorena i telefonska linija na koju građani mogu da prijave lica koja su nestala.

Broj telefona je 051 463 463051 463 463.

Telefon je u funkciji 24 sata dnevno, ali Vasić je apelovao na građane da bez potrebe ne opterećuju liniju.

Uz ovaj broj telefona, građani mogu i na veb stranici MUP-a RS putem mejlova da prijave nestanak osoba.

Svaka krađa, teško krivično djelo

Ministar unutrašnjih poslova Radislav Јovičić upozorio je da se svaka krađa u ovakvim vanrednim okolnostima, kao što su poplave, karakteriše kao teže krivično djelo.

Prilikom obilaska poplavama ugroženih područja u Bijeljini sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Јovičić je pozvao građane da se ponašaju primjereno situaciji.

Јovičić je za Radio-televiziju Republike Srpske potvrdio da policija nadgleda objekate koji su evakuisani kako ne bi dolazilo do krađe i istakao da će policija preduzimati rigorozne mjere prema počiniocima ovakvih krivičnih djela.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je u Doboju i Šamcu najkritičnije stanje, a u Doboju su već preduzete neke mjere na raščišćavanju terena i ulica.

Bogdanić je rekao da je jako izražena solidarnost zdravstvenih radnika koji već četiri dana gotovo nikako ne spavaju i ne idu kućama.

Foto: 6yka

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.