Top 5 himni Svetskog prvenstva u fudbalu

Prva utakmica ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u fudbalu je odigrana u prošli četvrtak, i iako se nismo plasirali i kod nas postoji velika euforija, kao i celom svetu uopšte, kada se odigrava jedno od najznačajnijih sportskih takmičenja na svetu! Kada je nešto spektakl, muzika je neizostavni element, pa hajde da se podsetimo koje su to himne Mundijala koje smo slušali proteklih decenija. Primetićete da slušajući ove pesme, možete da pratite i promene u muzici koje su se dešavale tokom vremena...

Los Ramblers – „El Rock del Mundial“

Pesma ovog čileanskog sastava je bila zvanična himna Mundijala koji se održavao 1962. godine u Čileu. Verovali ili ne, sastav je i dalje aktivan!

Ennio Morricone – „El Mundial“

Legenda Ennio Morricone je komponovao ovu numeru za Mundijal u Argentini 1978. godine. Numeru je izveo simfonijski orkestar Buenos Ajresa, i melodija je malo čudnija, jer smo navikli na nešto veselije tonove kada je u pitanju ovo takmičenje – ali ipak, to je Morricone!

Gianna Nannini & Edoardo Bennato – „Un Estate Italiana“

Numeru je za Mundijal u Italiji 1990. godine uradio Giorgio Moroder, a otpevali su je Nannini i Bennato.

Ricky Martin – „La Copa de la Vida“

Ova numera, koja je bila zvanična himna Mundijala u Francuskoj 1998. godine, pokrenula je Rickyevu karijeru, ali i latino muziku učinila još popularnijom!

Shakira – „Waka Waka (This Time for Africa)“

Pesma sa prošlog Mundijala u Južnoafričkoj Republici je 6. po redu najgledanija odnosno najslušanija numera na sajtu YouTube! Shakira je posle takmičenja zadovoljno trljala ruke, mada veliku popularnost je imala i pesma „Wavin' Flag“ koju izvodi K'naan, koja je postala popularna zahvaljujući fenomenalnim reklamama Coca Cole, i koja je dobila status nezvanične himne Mundijala!

mjuznews.com

Pogledajte još