(DIS)BALANS - Dragan Vojvodić

Kontinuirani višegodišnji projekat, nastao tokom učešća u različitim internacionalnim projektima istražuje mentalni i fizički odnos umetnika i umetnosti s kojom se suočava u galerijama, muzejima, internacionalnim rezidencijalnim centrima u Oslu, Parizu, Veneciji, Rimu... Ti susreti i komunikacija sa Drugim prerasta u umetničku akciju koja se dokumentuje fotografijom i videom.
Umetnik kroz vizuelni diskurs komunicira sa delima drugih umetnika, sa njima samima, ali i sa (ne)galerijskim i (ne)muzejskim prostorima tumačeći poziciju umetnika i umetnosti u savremenom trenutku.

Suočavanje i nesuočavanje, komunikacija i njeno odsustvo, okretanje od umetnosti kao fizičkog i mentalnog fenomena, zamor i potom ponovo dodir i interakcija - lajt-motivi su datog koncepta.
Kroz umetničku akciju, interaktivnost i citatnost, autor komunicira sa delima Pola Makartija, Murakamija, Pistoleta, Brusa Nojmana, Marka Kvina (Tired of Art, Facing the Art without Head), Ai Veiveia, Rudolfa Stingela i dr. Takođe pokazuje svoj odnos prema savremenoj umetničkoj praksi i odnosu društva prema umetniku (Artist-in-residence). Uporedo sa tim, van umetničkih prostora suočava različite realitete kroz umetnički čin (Death in Paris).

https://www.facebook.com/events/288371688013149/
https://www.facebook.com/galleryinex

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.