NAPRAVITE SAME: 5 trikova za lepotu sa sodom bikarbonom

Maska za lice
U blenderu pomešajte jesnu kašiku sode bikarbone, dve kašike zobene kaše i malo meda. Vode dodajete onoliko koliko vam je porebno da bi ste dobili gustu pastu. Smesu nanesite na lice i ostavite da deluje 10 minuta i nakon toga operite.

Protiv mitisera

Malo gela za umivanje pomešajte sa kašikom sode bikarbone i kašikom soli. Nanesite na suvu kožu pomoću vate (recimo, na predeo nosa), sačekajte 5 minuta i zbogom mitiseri.

Čišćenje lica
Stavite malo sode bikarbone na dlan, dodajte par kapljica vode i utrljate na lice. Nakon tog isperite. Pazite da vam smesa ne uđe u oči, jer će vas peći.

Pedikir
U toplu vodu stavite 2 ili 3 kašike sode bikarbone i par kapi nekog esencijalnog ulja (pokušajte s lavandom, jer fenomenalno opušta). Stopala natapajte 15-tak minuta uz nežan piling.

Lažni ten
Kreme za samopotamnjivanje često ostavljaju ružne fleke na telu, posebno ako ih ne upotrebite pravilno. Da ne biste izgledali kao žirafa pozovite sodu bikarbonu u pomoć. Sok jednog svežeg limuna i par kašika “svemogućeg praška” i dobićete gustu pastu. Iskoristite je kao piling i istrljajte telo dok flekice ne nestanu.

Pogledajte još