Gradonačelnik Leskovca prebio potčinjenog zbog - mlade saradnice

Arsić je i jedan od bliskih partijskih saradnika gradonačelnika Cvetanovića. U izveštaju lekara, napisanom oko 14.15 časova, navodi se da je reč o lakšim povredama, odnosno o nagnječenju glave zadobijenom tupim predmetom i o stresogenoj reakciji. Arsić je lekarima rekao da je povređen u sedištu grada, ali je, tri sata kasnije u policiji priznao da je batine dobio lično od gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Nenad Arsić i njegov brat blizanac Predrag su profesori fizičke kulture i obojica rade u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj (ALER). Nenad je i predsednik Saveta za informisanje Gradskog odbora SNS, a Predrag već tri puta konkuriše na još nezatvoren konkurs za direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu. O razlozima sukoba i o načinu na koji je Predrag dobio batine, samo se nagađa. Prva varijanta je da se Nenad pobunio kada je Cvetanović saopštio da će ga na Sajam privrede u Grčkoj pratiti samo njegova pridošla pomoćnica.

U drugoj verziji žrtva napada je pozvana u kabinet na ribanje zbog sukoba u ALER-u. Pošto je iznervirao gradonačelnika, ovaj ga je udario. Po trećoj, gradonačelnik je bio ljut što blizanci, navodno, “rovare” protiv njega po stranci zbog toga što ovaj odbija da podrži Predraga za direktora filijale NSZ. Došlo je do prepirke i gradonačelniku je puklo. U svakoj od varijanti se opisuje i brutalnost gradonačelnika, koji je najpre pikslom udario Nenada po glavi pa nastavio da ga šutira.

Ovaj slučaj uzburkao je leskovačku javnost, ali je došao i do Beograda i vrha SNS-a. Oko glavnih aktera napravio zid ćutanja, na koji smo naišli i u leskovačkoj policiji. Načelnik PU Leskovac Vladimir Žugić nije se javljao na mobilni telefon, ali ni portparol Boban Zdravković. Nenad Arsić je isključio mobilni telefon, a PR gradonačelnika Sanja Conić nam je rekla da nema komentar. Prema nezvaničnim izvorima u policiji, Nenad Arsić je samo dao izjavu, ali nije podneo krivičnu prijavu.
Policija je obavezna da po službenoj dužnosti podnese prekršajnu prijavu, s obzirom na to da se radi o lakšim telesnim povredama.

Izvor: Blic

Pogledajte još