Ponovo mladi: LAČNI FRANZ

Povod za ponovno okupljanje i seriju koncerata po regionu Lačnog Franza je novi album, a kao početak velikog povratka na muzičku scenu, bend je objavio novi singl, kojm su sačuvali standarde vlastite istorije. "Jebiveter Junior" je energična balada, koja, koristeći specifični crni humor, peva o uvek popularnom konformizmu i podseća nas da svako vreme ima svoje barbikaste "Špranjice" i naduvane "Jebivetre", svoje lažne lavice i zločeste zmije.

Lačni Franz (Gladni Franz na slovenačkom) je slovenački rok bend iz Maribora koji je bio aktivan od 1979. do 1997, i 2005-2006, kada se ponovo okupio i održao seriju koncerata u Sloveniji i širom bivše Jugoslavije.

Lačni Franz su juna 1979. osnovali Zoran Predin i članovi grupe Zevs. Ime benda (Gladni Franz) označava glad za rok muzikom u vreme tada nadolazeće i popularne disko muzike. Prvi veći nastup bend je imao na Omladinskom festivalu u Subotici 1981. godine, kada su izdali prvi album pod imenom „Ikebana“, koji su snimili za samo 36 sati. Slede albumi "Adijo pamet", „Ne mi dihat za ovratnik“, koji im donosi prvi hit, „Sliši školjka poje ti“ sa dva koncerta u Ljubljani i Mariboru, „Slon med porcelanom“, „Na svoji strani“, „Sirene tulijo“. U danima kada su odlučivali da li da nastave dalje ili ne, 1994. izdaju album simboličnog naziva „Zadnja večerja“. Poslednji veći koncert Lačni Franz su održali aprila 1996. u Sarajevu.

Bend se u zimu 2005-2006 ponovo okupio i održao seriju koncerata u Sloveniji i širom bivše Jugoslavije.

Nakon gotovo 10 godina, mariborske rok legende se vraćaju na binu u sastavu:

Zoran Predin - vokal
Anej Kočevar - bass
Luka Čadež – bubanj
Klemen Lombar – gitara
Boštjan Artiček – klaviature

Ne propustite istinski rok spektakl 24. oktobra u 21:00h u Mikser House-u!

Karte možete nabaviti u Mikser House-u, po ceni od 700 dinara u pretprodaji. Ulaznice će na dan koncerta biti 1100 dinara, zato požurite i nabavite svoj primerak na vreme!

Pogledajte još