Gitaristički rok spektakl: Gatuzo & Zoran Čalić Bend

Zoran Čalić je poznat kao gitarista i kompozitor najboljeg hrvatskog rokenrol benda Majke. Zajedno sa Baretom je činio autorski dvojac koji nam je podario hitove kao što su „Ja sam budućnost“, „Grešnik“, „Mršavi pas“, „A ti još plačeš“ i „Krvarim od dosade“.

Sada, kao solo izvođač, Čalić ima novi bend, nove pesme ali i stari, dobro poznat zvuk gitare. Jedno je sigurno, ko voli Majke voleće i novi bend Zorana Čalića!

Gatuzo je, za nas, sigurno najveća tajna hrvatske muzičke scene. Pravo je čudo da ih beogradska publika do sada nije otkrila. Gatuzo čine Damir Trkulja Šiljo i Goran Martinjak, iza sebe imaju tri albuma, a njihov aktuelni album „Gdje idemo“ (Croatia Records) je dobio sjajne kritike, bio nominovan za Porina i proglašen je za jedan od najboljih albuma 2013. godine u Hrvatskoj. Svi fanovi, oni koji ih verno slušaju, oni koji su ih tek otkrili, kritičari i kolege muzičari se slažu u jednoj stvari, a to je da se na njihov koncert mora doći i osetiti sva žestina i energija koju Gatuzo poseduje.

Gitarista Gatuza, Šiljo, je, kao i Zoran Čalić, jedno vreme proveo u bendu Majke i bio kompozitor njihovog poslednjeg hita „Teške boje“. Ipak, Gatuzo ima svoj specifičan stil, koji gaji od samog početka, dok se između nekih rifova s vremena na vreme provuče po koji ton karakterističan za legendarni hrvatski sastav „Majke“.

Ne propustite ovaj sjajan oktobarski spektakl, sa eksplozivnim paketom najboljeg hrvatskog gitarističkog roka!

Karte možete nabviti u Mikser House-u (Karađorđeva 46) po ceni od 600 dinara u pretprodaji, dok će na dan samog koncerta biti 800 dinara.

Pogledajte još