Podvodila maloletne ćerke za cigarete i sitniš!

KARLOVAC - Bez imalo griže savesti, hladno i ćuteći, 47-godišnja J. M. iz Gračaca slušala je kako se u sudnici karlovačkog suda smenjuju sedokosi muškarci i svedoče kako im je za nekoliko kutija cigareta i šaku kuna podvodila svoje ćerke: jedna još nije imala 16 a imala je bebu i bila trudna, a ni druga nije imala 18.

Nudila je još dve ćerke, najstariju, tek punoletnu, i devojčicu koja je tada išla u peti razred. Jedino je pošteđena bila najmlađa od njenih pet ćerki, koja je u vreme suđenja bila beba.

Karlovački sudija Ante Ujević odrezao joj je četiri i po godine zatvora na suđenju koje je bilo premučno i pretragično za devojke, pa novinarima nije bilo dozvoljeno da ga prate. Na 13 stranica opisani su svi odvratni detalji o načinima na koje je podvodila svoje ćerke, ali ovu majku iz pakla još nije stigla ruka pravde: pobegla je pre nego što joj je izrečena presuda - možda u BiH, ili verovatnije u Srbiju, gde je nekad živela.

Ova žena monstrum osuđena je samo za sedam slučajeva podvođenja dve ćerke, jer samo ti slučajevi imali su dovoljno čvrste dokaze - tajno snimljene razgovore između majke podvodačice i klijenata. Tri meseca početkom 2012. godine majka je s P. Z. dogovarala seksualne usluge koje mu je za 50 do 100 kuna (6,50-13 evra) pružala 15-godišnjakinja. Istu ćerku prodavala je klijentu I. K. u maju te godine za 50 kuna i šest kutija cigareta u jednom i za 100 kuna u drugom slučaju.

Tokom maja klijentu P. S. poslala je ćerku da ga seksualno zadovolji u njegovom autu za 100 kuna, a to je uradila i u junu za nepoznatu svotu. Za 50 do 100 kuna A. M. je dobijao devojku kad bi poželeo od marta do juna. I starija sestra te zlosrećne devojke bila je istih godina kad ju je majka tri godine ranije slala da se prostituiše kod P. Z. za iste pare.

Starija ćerka nije htela da optuži majku, ali mlađa je ispričala sve. Na tom svedočenju je zasnovan slučaj.

"Majka je ugovarala sve kontakte, a seksualne usluge pružala sam ja, ponekad i majka. Oni bi dolazili kod nas, ali to smo radili u njihovim kućama ili njihovim vozilima. Cenu je ugovarala majka, ja bih od njih uzimala novac i davala sam ga majci, koja ga je koristila za potrebe domaćinstva", ispričala je djevojka.

Majka je počela da je podvodi 2011, oko njenog 15. rođendana.

"Mislim da ih je bilo sedam ili osam, uglavnom s područja Gračaca, Knina... Ja ih ne poznajem, već moja majka. S nekima sam bila samo jednom, a s nekima više puta. Jedno vreme to je radila i moja sestra, ali ne znam da li je to bilo na nagovor majke, kao u mom slučaju. U to vreme imala sam i seksualne odnose koje nisam naplaćivala, radilo se o muškarcima s kojima sam bila u vezi", svedočila je devojka.

Svedok I. B. bio je u vezi s njenom majkom i možda je otac najmlađe ćerke - to se ne zna jer je i podvodačica menjala muškarce kao čarape. Čak mu je ponudila mlađu ćerku ako obeća da je neće ostaviti! Dvojica njegovih poznanika su plaćala devojčicama za seks.

I. M. mu se hvalio da je imao odnos s majkom i s njene tri starije ćerke, a na sudu je rekao da je sa starijom od dve maloletnica bio u vezi i da joj je davao novac i kupovao poklone, a zatim je počeo vezu s mlađom. Znao je da ona ima i druge, ali mu to nije smetalo i nije znao da se prostituisala.

Svedok P. Z. je ispričao da je jednom vozio majku i njene dve ćerke u Zagreb, a nekoliko dana kasnije vratio se po njih. Tada su mu rekle da su se prostituisale u hotelu iz koeg su ih izbacili jer nisu plaćale boravak. Ponudila mu je sve tri najstarije ćerke (tada maloletnice), a on je iskoristio dve mlađe - najstariju nije jer je imala tetovaže po telu, što on ne voli.

A. M. je ispričao da mu je J. M. slala ćerke po novac jer nisu imale šta da jedu, a ponekad bi ga neka od njih "zaskočila”.

"Nikada nije došlo do seksa jer sam zbog godina izgubio nagon, pa smo se samo mazili i izmenjivali nežnosti. Dogodilo se to desetak puta, a ponekad bi mi slala i tu najmlađu, kad je ova prva bila u poodmakloj trudnoći. Ali, nisam je uzeo jer je bila dete. Onda su me J. M. i ta trudna oralno zadovoljavale, ali i od toga nije bilo ništa jer nisam imao nagon", ispričao je A. M.

SAMO SLUŽBA ZA SOCIJALNI RAD NIJE ZNALA DA TA ŽENA PODVODI ĆERKE

Svedoci su potvrdili da je ceo Gračac znao da se ova monstrumka prostituiše i da podvodi ćerke i da je čitav kraj brujao o tome. Samo služba za socijalni rad, od koje je ta žena dobijala socijalnu pomoć, kaže da pojma nije imala. Socijalni radnik M. Ć, koji je bio zadužen za tu porodicu, na sudu je izjavio da je za prostituciju saznao tek kad se policija uključila u slučaj.

Nadlanu / izvor: Kurir

Pogledajte još