SINIŠA MIHAJLOVIĆ OTVORIO DUŠU ITALIJANIMA: Hrvat koji mi je bio kao brat srušio mi je kuću tokom rata!

Nekadašnji fudbaler i bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je da je tokom bombardovanja Beograda 1999. godine bio spreman na obračun sa reprezentativcem Nemačke Oliverom Birofom, ali da ga je on u tome sprečio jer mu se izvinio pre utakmice.

- Dok sam igrao, uvek mi je bio potreban 'neprijatelj' kako bih dao sve od sebe. Kada je bombardovanje Beograda bilo u toku, bio sam spreman da sve i svašta kažem Oliveru Birofu. Ali, on je bio pametan. Pre utakmice je došao do mene i rekao da mu je veoma žao zbog toga šta se dešava u mojoj zemlji jer ljudi to nisu zaslužili. Rekao mi je da je uz mene. Nisam mogao da ga prebijem posle toga. To je bilo veoma razočaravajuće - rekao je Mihajlović u intervjuu za italijanski list "Korijere delo sport".

Mihajlović je govorio i o početku rata u bivšoj Jugoslaviji i tome kako mu je srušena kuća u rodnom mestu.

- Prva kuća koja je uništena bila je moja. Uništio je moj najbolji prijatelj, koji je Hrvat. Bili smo kao braća. Nisam mogao da prihvatim da je to uradio i stalno sam osećao sumnju i bol. Onda smo 1999. ili 2000. godine igrali protiv Hrvatske i jedan dan je moj prijatelj došao u hotel. Počeli smo priču i rekao mi je da je bio primoran to da uradi jer su svi znali da smo prijatelji - ispričao je Mihajlović.

- On je rekao: 'Pokušao sam da kažem tvojim roditeljima na svaki mogući način da moraju da odu. Morao sam da srušim kuću jer bi me ubili u drugom slučaju' - dodao je Mihajlović.

Mihajlovića su tokom karijere pratile kontroverze, a on je naveo da je sazreo od tada.

Njegovu karijeru je, između ostalog, obeležio i verbalni duel sa Patrikom Vijerom, kada su se tokom utakmice Lacio - Arsenal 2000. godine vređali na rasnoj osnovi.

- Posle incidenta postali smo prijatelji. Mogao sam da kažem da se to (vređanje) nije desilo, ali to nije moj način, tako da sam potvrdio. Sve smo rešili, u svakom slučaju i uvek ću reći sve u lice jer pitanja rešavam kao muškarac, a ne kukavica - rekao je Mihajlović.

Takođe, govorio je i o rumunskom internacionalcu Adrijanu Mutuu, koga je pljunuo, a kome je nekoliko godina posle incidenta bio trener u "Fiorentini".

- Mutu, koga sam pljunuo, je bio zabrinut kada sam došao u 'Fiorentinu'. Rekao sam mu da ne brine zbog toga jer je to bila moja greška i izvinio sam mu se - kazao je Mihajlović.

Izvor: Kurir sport / Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.