TAJNA OMILJENOG DOMAĆEG FILMA: Da Tito nije umro, "Ko to tamo peva" bi imao sasvim drugačiji kraj!

Autor legendarnih dela domaće drame i filma "Maratonci trče počasni krug", "Radovan Treći", "Sabirni centar", "Balkanski špijun", "Profesionalac", "Ko to tamo peva", gostjući u emisiji "veče sa Ivanom Ivanovićem, otkrio je kako je prvobitno trebalo da izgleda kraj filma "Ko to tamo peva".

- Titova smrt nas je sprečila da završimo "Ko to tamo peva". Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dečaka iz autobusa, trebalo je da se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Josip Broz, zabranjuje se ulaz svim strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak "Undergrounda" - objasnio je Kovačević.

On je otkrio i kako je za pisanje "Balkanskog špijuna" pronašao u putovanju u Ameriku. Naime, pre nego što će otputovati, posetio ga je inspektor policije. Na kraju razgovora, ostavio mu je vizitkartu i stvorio neprijatan osjećaj koji je bio dovoljan da ga inspiriše na stvaranje novog komada.

- Kada sam se vratio sa puta, čeka me brat i kaže: "Hajde kod mene, nećeš moći odmah u stan. Stan je obijen i plombiran. Mora da dođe policija da pronađe tragove." Dolazi policija, ne nalazi da je išta ozbiljno ukradeno. Nestao mi je samo jedan sat, mnogo vredan, i popili su mi skoro celu flašu viskija. Samo su mi ispreturali neke tekstove samo. I tako počinje "Balkanski špijun". Pozovu čoveka na razgovor, on se uplaši. Da bi dokazao da je lojalan, počinje da radi ono što ne treba da radi - kazao je Kovačević.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još