TAJNA OMILJENOG DOMAĆEG FILMA: Da Tito nije umro, "Ko to tamo peva" bi imao sasvim drugačiji kraj!

Autor legendarnih dela domaće drame i filma “Maratonci trče počasni krug”, “Radovan Treći”, “Sabirni centar”, “Balkanski špijun”, “Profesionalac”, “Ko to tamo peva”, gostjući u emisiji “veče sa Ivanom Ivanovićem, otkrio je kako je prvobitno trebalo da izgleda kraj filma “Ko to tamo peva”.

Titova smrt nas je sprečila da završimo “Ko to tamo peva”. Imali smo u scenariju scenu, kada izađu ona dva dečaka iz autobusa, trebalo je da se pojavi nekoliko životinja i da sve liči na scenu apokalipse. Direktor filma je bio u dogovoru sa vlasnikom cirkusa u Italiji, koji dolazi u Beograd i ima dresirane životinje. Umire Josip Broz, zabranjuje se ulaz svim strancima. Mi moramo da završimo film, i on se završava onako kako je završen. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak “Undergrounda” – objasnio je Kovačević.

On je otkrio i kako je za pisanje “Balkanskog špijuna” pronašao u putovanju u Ameriku. Naime, pre nego što će otputovati, posetio ga je inspektor policije. Na kraju razgovora, ostavio mu je vizitkartu i stvorio neprijatan osjećaj koji je bio dovoljan da ga inspiriše na stvaranje novog komada.

Kada sam se vratio sa puta, čeka me brat i kaže: “Hajde kod mene, nećeš moći odmah u stan. Stan je obijen i plombiran. Mora da dođe policija da pronađe tragove.” Dolazi policija, ne nalazi da je išta ozbiljno ukradeno. Nestao mi je samo jedan sat, mnogo vredan, i popili su mi skoro celu flašu viskija. Samo su mi ispreturali neke tekstove samo. I tako počinje “Balkanski špijun”. Pozovu čoveka na razgovor, on se uplaši. Da bi dokazao da je lojalan, počinje da radi ono što ne treba da radi – kazao je Kovačević.

Izvor: blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.