ISPOVEST MONIKE LEVINSKI: Uvek ću u očima javnosti ostati upamćena kao ljubavnica Bila Klintona

Afera "Levinski" je odjeknula 1998. godine. Vest da se između Monike Levinski i Bila Klintona dogodio seks, i to u Ovalnom kabinetu Bele kuće, je priča koja je tada zasenila sve svetske vesti.

Monika Levinski bila je "hrabra", pa je otvoreno pričala da je sa tadašnjim predsednikom Klintonom imala oralni seks. Klinton je prvo poricao na sudu, ali ga je čuvena plava haljina gospođice Levinski, koja je sadržala DNK dokaz, naterala da se izvini javnosti zbog laži i da prizna aferu. On je kasnije okončao svoj predsečniki mandat, a Monika je živela u Londonu gde je magistrirala socijalnu psihologiju. Živela je i u Los Anđelesu, Njujorku i Portlandu.


- Moj karakter, izgled i život su nemilosrdno napadnuti. Istina i fikcija su pomešani u službi boljih rejtinga. Moja porodica i ja smo se krili kod kuće, zabrinuti da ću otići u zatvor. Bila sam originalna meta istrage Keneta Stara i pretila mi je kazna od 27 godina zbog potpisivanja lažne izjave i drugih navodnih zločina, a još gore je što sam tada mogla da se ubijem. U međuvremenu "Fox News" je gradio svoj rejting na mojoj nesreći
- rekla je Monika koja je od tada postala borac protiv zlostavljanja, a redovna je na glavnim šoubiznis ceremonijama i "crvenim tepisima".

- Potpuno sam svesna kako me ljudi gledaju. U mom slučaju, vreme ne leči baš sve. Uvek ću u očima javnosti ostati upamćena kao ljubavnica Bila Klintona - priznaje ova žena koja se ozbiljno posvetial oporavku posle svoje nepromišljene ljubavne afere.

Kaže da nije imala mnogo neprijatnosti, ali događaj iz 2005. godine i dan-danas ne može da zaboravi:

- Sedela sam u baru u Londonu. Pričala sam sa jednom ženom, razgovor je trajao skoro sat vremena, da bi mi onda ona iznenada rekla da poznaje neke moćne ljude, da nisam smela da dolazim u Englesku jer sam nepoželjna. Takve stvari, koliko god glupo delovale, uvek vam pravo u lice saspu vašu prošlost.

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair) on


Za aferu sa predsednikom se saznalo tako što je ona priznala koleginici Lindi Trip. Linda je tajno snimala sve razgovore sa Monikom i njenu tajnu saopštila agentima FBI. Pozvala je na ručak i uvela u zamku - agenti su je odveli u hotelski sobu punu tužilaca. Rekli su joj da istražuju predsednika SAD, koji je navodno seksualno uznemiravao stažistkinju iz Arkanzasa Paulu Džons. Rekli su joj da mora da sarađuje, i u suprotnom joj zapretili zatvorskom kaznom od 27 godina.

Ono što je najviše pogodilo je bilo javno poniženje koje je doživela u skandalu koji je trajno uticao na njen život.

- Nazivali su me glupačom i ku**om. Biti u središtu tog medijskog vrtloga bilo je zastrašujuće. Dosta toga imalo je i veze sa tim što sam žena. Naravno, šef me je iskoristio, ali ću uvek ostati pri tome da se radilo o vezi na koju smo oboje pristali. Zlostavljanje je krenulo kasnije, kada sam postala žrtveni jarac kako bih zaštitila njegovu poziciju. Klintonova administracija, ostali političari i mediji su me žigosali, a taj je žig ostao jer je bio prožet moći - smatra Levinski i tvrdi da je posle skandala odbila ponude koje bi joj donele preko 10 miliona dolara.

Izvor: Super žena/B92

Pogledajte još