Zašto sam odlučio da postanem donor? MILOŠ MILOVANOVIĆ: Ne postoji dilema, već samo obaveza da to uradimo!

0

– Dan kada sam odlučio da postanem donor? Mislim da sam bio još osnovac kada sam čuo misao nekog od nastavnika da nije važno koliko smo dugo živeli, već da li smo svoj život ispunili nečim lepim i značajnim – kaže Miloš Milovanović, TV prezenter.

Sigurno se svako u nekom trenutku sretne s takvim osvrtom. A važno je, čini mi se, jedino da taj trenutak dođe posle dovoljno vremena i jednake šanse da život učinimo lepim i sebi i drugima. Svedoci smo da mnogi oko nas tu šansu nemaju, a da za to nisu ni na koji način sami odgovorni. Sreća je, međutim, da živimo u vremenu koje osim iskušenja, nudi i mnoga rešenja.

Donorstvo za mene nije pitanje izbora, nego mogućnosti i okolnosti. Ukoliko imamo mogućnost da pomognemo, a okolnosti nas stave u situaciju da to zaista možemo da učinimo, onda dilema ne postoji. Štaviše, postoji obaveza da to i uradimo.

Ne postoji lepši osećaj od prvog trenutka roditeljstva. Sa srećom zbog davanja života verovatno se mogu uporediti jedino osećaj i saznanje o spasavanju i produžavanju života. Zato je dan kada sam ponosno potpisao donorsku karticu za mene jedan od najznačajnijih.

Ukoliko i Vi želite da potpišete donorsku karticu više informacija možete saznati OVDE!

Foto: Predrag Mitić/Promo/Hemofarm

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.