U SLUŽBI LEPOTE: Tri namirnice iz vaše kuhinje koje će kosi vratiti izgubljeni sjaj

Postoje namirnice koje će vašoj kosi dati sjaj i učiniće je mekom.

Evo nekih od namirnica koje možete koristiti u službi lepote, vaše kose:

Jaja

U zavisnosti od dužine vaše kose, razbijte 2 do 4 jaja i pomešajte ih s malo maslinovog ulja. Kosu zatim operite mlakom vodom, prosušite je peškirom i nanesite smesu. Ostavite da deluje 5 minuta pa isperite kosu, prvo mlakom, a zatim hladnom vodom, što će poboljšati cirkulaciju na temenu vaše glave. Već nakon prvog tretmana primetićete prve naznake sjajne i glatke kose.

Jogurt

Osim što će joj vratiti izgubljeni sjaj, jogurt će kosu osnažiti i sprečiće pucanje vrhova. Postupak je jednostavan: kosu prvo očešljajte, pa na nju nanesite obični jogurt, vežite punđu i sačekajte 20 do 30 minuta. Zatim operite kosu šamponom i regeneratorom.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje odavno je iz kuhinje prešlo na police vašeg kupatila, a ima moć potpune transformacije vaše kose. Prvo operite kosu toplom vodom i nakon što je prosušite peškirom, nanesite na nju malo kokosovo ulja, od sredine glave do vrhova (izbegavajte koren kose). Ostavite da deluje pola sata, zatim kosu operite šamponom i regeneratorom. Učinak bi trebalo da primetite već nakon prvog tretmana.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.