"Knjiga o džungli" i "Igra ruku" odigrane u sklopu KotorArt Kotorskog Festivala Pozorišta za decu

"Knjiga o džungli" predstava je Malog pozorišta Duško Radović iz Srbije, za koju je dramatizaciju radila Marina Ćetković, režiju Marija Krstić, a u predstavi igraju: Dimitrije Aranđelović, Vladislava Đorđević, Jovana Cvetković, Marijana Vićentijević Badovinac, Jelena Ilić, Nikola Malbaša, Nikola Kerkez, Nenad Radović.

Foto: Duško Miljanić

"Knjiga o džungli" nam pokazuje da džungla zapravo jeste jedna velika metafora za život. Predstava nam prikazuje dečaka Moglija koji umesto da odrasta u ljudskoj porodici, raste među vukovima, dok ga zli tigar Šir Kan ne protera iz životinjskog okruženja na koje se dete naviklo.

Foto: Duško Miljanić

Kroz predstavu "Igra ruku" predstavio se Teatar El Patio iz Španije. Autori, scenaristi i i reditelji predstave su: Julián Sáenz-López i Izaskun Fernández. "Igra ruku" je predstava koja slavi pokret.

Foto: Duško Miljanić

I juče je na Festivalu u Kotoru prostor dat mladima da se predstave kroz scensko stvaralaštvo, te je na Pjaci od kina odigran "Vremeplov" Dramske sekcije Kulturnog centra Pećinci.

Foto: Duško Miljanić

Koncert 75 godina Rahmanjinova održan je u Crkvi svetog Duha.

Foto: Duško Miljanić

U sklopu književnog programa održana je promocija nove knjige "Sve je u redu" Jasminke Petrović, koja je nagrađena kao najbolja knjiga 2017. godine od strane Politikinog zabavnika.

Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još