VEČE SEVDALINKI: Božo Vrećo 14. decembra u Sava centru

Svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo održaće koncert 14. decembra u Sava centru u Beogradu.

Pred publiku regionalno prestižnog Sava centra, vraća se "umetnik anđeoskog glasa, koji leči dušu i otvara srce" (New York Times), o čemu svedoče jedinstvene i glasovno raskošne Božine interpretacije u pesmama kakve su "Lejlija", "Pandora", "Elma", "Ko li noćas miluje ti kosu" ili "Meni si bila vrijedna".

- Puno me toga veže za Beograd. A beogradska publika je jako zahtevna i suzdržana, ali ako je osvojite ona je vaša i beskrajno vas voli - kaže Božo Vrećo.

Ulaznice za beogradski koncert Boža Vreća 14. decembra su u prodaji po cenama od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs.

Nakon što se preko 50 godina niko nije usuđivao da unese promene u postojeći sevdah, i zapiše novi tekst po uzoru na stare, vekovne tekstove, Božo Vrećo se među muzičarima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor. Kao lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom i sa neobičnim vizualnim identitetom, Božo Vrećo izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike. Dokaz o tome su rasprodane poznate koncertne hale, pozorišne dvorane, kao i sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta.

Po završetku studija arheologije na fakultetu Beogradu, u zvanju magistra, Božo Vrećo, rođen u Foči, odlučuje se za novi početak, u kom muzika preuzima u potpunosti njegov život, postaje misija i jedini cilj. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom.

Sa svojim prvim sarajevskim bendom Halka objavljuje albume "Halka" (2013) i "O ljubavi" (2014). U solo karijeru kreće albumom "Moj sevdah" (2014), na kom se, pored interpretacija poznatih sevdalinki nalazi i njegova prva autorska kompozicija "Lejlija". Pesma posvećena njegovoj voljenoj majci doživljava neviđeni uspeh i postavlja standard, odnosno sadrži prepoznatljiv pečat u pisanju i interpretiranju autorske sevdah muzike. Sledi album "Pandora" (2017), izdat u Briselu, a ubrzo i "Melek" (2018), objavljen u saradnji sa Croatia Records.

Božo Vrećo 2016. godine objavljuje literarni prvenac - autobiografski lirski roman "Mila", koji je dobio naziv po Božinoj majci, napisan je u formi dnevnika, u kojem kroz prozne i poetske zapise o odrastanju, porodici, sevdahu i umetnosti, dominiraju emocije.

Božina a capella izvedba je iskustvo, koje sve, koji ga slušaju, ostavlja bez daha. Božo Vrećo je i muškarac i žena, a ta dualnost se može videti u svim segmentima njegovog stvaranja.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još