SUPA TOPI SALO: Za sedam dana smršajte do šest kilograma

Glavno jelo dijete koja traje sedam dana je supa, koja pomaže brzom sagorevanju masnoća. Svakog dana preporučuje se da jedete ovo jelo makar za jedan obrok, što će takođe doprineti prevenciji protiv prehlade i gripa.

Za vreme dijete ne sme da se pije alkohol zbog procesa topljenja masnih naslaga u organizmu, kao ni da se jede hleb. U danima kada je propisan goveđi odrezak, možete ga zameniti pilećim prsima, pečenim na žaru, ili ribom kao što su tuna i skuša. Ali važno je, da bar jedan dan jedete govedinu, jer ima specifične sastojke potrebne za proces sagorevanja masnoća.

Dijeta se temelji na receptu jedne američke bolnice za kardiovaskularne bolesti, koja se daje teškim srčanim bolesnicima za brzo mršavljenje, pre operacije.

Za sedam dana, ukoliko se dosledno poštuje jelovnik, trebalo bi da smršate pet do šest kilograma. Ako ste skinuli više od sedam kilograma, preskočite dijetu na dan ili dva, pre nego što nastavite. Dani moraju ići po propisanom rasporedu i ne smeju da se preskaču.

PRVI DAN

Jedite samo voće i supu. Možete jesti bilo koje sveže voće, osim banana. Pomorandža ili mandarina su idealne za ovo doba godine jer imaju mnogo tečnosti. Preporučuje se čaj bez šećera.

DRUGI DAN

Jedite samo povrće i supu. Možete pojesti koliko god hoćete svežeg i konzerviranog povrća. Pokušajte da jedete što više zelenog lisnatog povrća kao što su salata i spanać, ali izbegavajte grašak ili kukuruz. Za večeru uzmite veliki krompir pečen u ljusci sa kašičicom maslaca.

TREĆI DAN

Jedite supu, voće i povrće, ali ništa više od toga. Ako ste za prva tri dana poštovali jelovnik i niste jeli ništa izvan jelovnika, morali biste izgubiti dva do tri kilograma.

ČETVRTI DAN

Jedite supu, banane i nemasno mleko, jogurt ili kefir. Možete pojesti najviše tri banane, a vodu možete piti koliko god hoćete. Ovaj dan organizmu su potrebni kalijum i ugljeni hidrati, kao i kalcijum i belančevine, da biste smanjili želju za šećerom.

PETI DAN

Jedite supu, govedinu i paradajz. Možete pojesti približno 200 gr govedine, konzervu paradajza ili šest svežih paradajza. Preporučuje se goveđi odrezak, brzo pečen bez masnoće ili kuvana govedina. Pokušajte da popijete najmanje šest do osam čaša vode, da omogućite ispiranje kiseline iz organizma.

Izvor: Specijalni dodatak Doktor u kući/Novosti
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još