ČUDOTVORNA VOĆKA: Pomorandža ubrzava metabolizam i skida višak kilograma

Nedavno sporovedeno istraživanje je pokazalo da jedna pomorandže dnevno čini pravo čudo u skidanju kilograma. Na čijem meniju se nađe neće imati problema sa kilogramima, ali ni sa dijabetesom.

Glavnu zalugu za to ima supstanca nobiletin koja se nalazi u narandžama. Ona ima tu moć da ubrza metabolizam, ali i odčepi arterije.

Ovo korisno jedninjenje se nalazi između kore i samog ploda, a nakon ljušćenja dovoljna količina ostaje na samom plodu. Otkriveno je da ono cilja na gojaznost i smanjuje rizik od razvoja povezanih bolesti sa viškom kilograma, kao što je dijabetes i začepljene arterije.

U eksperimentu koje je sprovedeno na Univerzitetu Zapadni Ontario, su dokazani pozitivni efekti konzumiranja pomorandži. U istraživanju je učestvovalo nekoliko stotina ispitanika i kod svih je zabeležena manja kilaža i uopšte bolje zdravstveno stanje nego na početku eksperimenta.

Lekari napominju da konzumiranje 2 čaše soka od ceđene pomorandže može imati drastičan uticaj na gojaznost. Ovim istraživanjem je, takođe, potvrđeno da korisno jedinjenje smanjuje količinu plaka u arterijama.

Ona radi tako što direktno utiče na razgradnju masnih naslaga, pa se preporučuje redovno konzumiranje narandži.

Dr Hof već decenijama proučava supstancu nobiletin, a poslednjim istraživanjem je posebno zadovoljan.

Istraživanje nije potpuno zatvoreno, doktor Hog kaže da tu postoji još dosta prostora i pozitivnih svojstava koji bi mogli u skorije vreme biti otkriveni.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još