UKUS PUTOVANJA BEZ NAPUŠTANJA KUĆE: Rusi koji su se uželeli letenja mogu da poruče obrok iz aviona

Aviokompanija "Ural Airlines" počela je da vrši dostavu na kućnu adresu obroka koje služe tokom leta Rusima koji su uskraćeni za putovanje i koji zbog epidemije koronavirusa propuštaju uživanje u đakonijama koje im poslužuju u avionu.

Aviokompanija je uslugu dostave avionske hrane na kućnu adresu uvela u Moskvi, Sankt Peterburgu i Jekaterinburgu sa namerom da svojim korisnicima pruži "ukus putovanja bez napuštanja doma".

- Sve je baš kao u avionu, osim pogleda - objavili su na svom profilu na društvenim mrežama.

Rusija je zatvorila svoje granice za strance i obustavila međunarodne letove, osim onih koji vraćaju Ruse ili vraćaju strane državljane u zemlju porekla.

Mnogi Rusi su već nedeljama zatvoreni u kućama i izlaze samo kako bi kupili hranu ili lekove, izbacili smeće ili prošetali psa.

Međutim, usluge dostave hrane i dalje funkcionišu, a stanovnici velikih gradova uveliko su ih iskoristili kako bi napunili svoje rezerve.

"Ural Airlines" nudi osnovni paket hrane koje i inače služe tokom leta – piletina, junetina i riba – kao i sok od pomorandže, jabuke i paradajza. Obrok se poslužuje na tradicionalnom avionskom poslužavniku.

U Moskvi obrok od piletine za biznis klasu košta 1.250 rubalja (16.65 dolara), a za ekonomsku 550 rubalja (7.33 dolara).

Inače, broj rezervacija sedišta u avionima prošlog meseca smanjen je za 92 odsto u Rusiji, saopštila je ove nedelje ruska Asocijacija vazduhoplovnih prevoznika.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još