JEDNOM PRODATA ZA 175.000 DOLARA: Prijava za posao Stiva Džobsa ponovo na aukciji

Prijava za posao koju je 1973. godine popunio suosnivač "Epla" Stiv Džobs na aukcijskoj je ponudi. Poslednji put kada je prodata, koštala je više od 175.000 dolara.

Molba za posao na jednoj stranici koja datira iz 1973. godine naći će se na onlajn aukciji krajem meseca.

Aukcijska kuća "Čarterfilds" navodi da je u pitanju formular koji je Stiv Džobs svojeručno popunio i da je istakao svoje iskustvo sa "računarima i kalkulatorima".

Kao posebne sposobnosti Džobs je naveo rad u "elektronskoj tehnologiji" i da je "inženjer dizajna – digitalnog".

Veruje se da je upitnik popunjen otprilike u trenutku kada je napustio Koledž Rid u Portlandu, u američkoj saveznoj državi Oregon.

Godinu dana kasnije pridružio se firmi "Atari", gde je radio sa Stivom Voznijakom pre nego što su osnovali "Epl" 1976. godine.

Prijava za posao je u vrlo dobrom stanju, sa malo nabora, nešto fleka i komadom selotejpa kod gornje ivice. Prati je potvrda o autentičnosti.

Na aukciji 2018. godine prijava je prodata za više od 175.000 američkih dolara.

Nema naznaka za koje radno mesto se Džobs prijavljivao, kao ni u kojoj kompaniji. Sudeći prema navedenim veštinama, reklo bi se da je u pitanju računarska kompanija.

Licitacija će se odvijati onlajn za registrovane učesnike i trajaće samo četiri sata 24. februara.

Jedan od osnivača "Epla" Stiv Džobs, preminuo je u 56. godini, posle dugogodišnje borbe sa rakom u oktobru 2011. godine.

Izvor: RTS
Foto: Cloud - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još