IZAĐI MI NA TEGLU AKO SMEŠ! - Počinje osma sezona najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu

Počinje osma sezona najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu „Izađi mi na teglu“ koji će obići „još jedan krug“ u potrazi za idealnim receptom za „srpski kavijar“ – koga još volimo da zovemo i gospodar svake trpeze.

Karavan startuje u subotu, 21. avgusta iz kopaoničkog kraja, tačnije iz Brusa koji je već jednom iznedrio pobednike na nacionalnom nivou, a na svom putu obići će 15 gradova širom Srbije, sve do velikog finala koje će okupiti sve pobednike kvalifikacionog takmičenja u Beogradu.

Inače, za one koji ne znaju,"Izađi mi na teglu" je nacinalno takmičenje u pripremanju ajvara pod otvorenim nebom. Manifestacija u formi karavana putuje iz grada u grad održavajući niz jednodnevnih manifestacija koje imaju samo jedan cilj, a to je pronalazak najboljeg recepta za ajvar u Srbiji! Manifestacija spaja tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost ali i dobar recept sa istančanim ukusom.

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje, a takmičari mogu doslovno doći sa rukama u džepovima jer organizatori karavana obezbeđuju kompletno opremljeni takmičarski štand, čuveni Smederevac, papriku, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je samo daponesu svoj pribor za pripremanje ajvara ali i da se naoružaju zdravim takmičarskim duhom jer sada je već sasvim sigurno – tajna pobedničkog recepta krije se u ljubavi i strpljenju!

Nakon završene sedme sezone, karavan je obišao čak 170 gradova, napunio preko 35.000 tegli ajvara, takmičarima je obezbeđeno oko 90 tona paprike, karavan je posetilo blizu 800.000 posetilaca, a više od trideset domaćinstava je podstaknuto uspešnim plasmanom pokrenulo sopstvenu proizvodnju ajvara. Ono što je takođe zanimljivo jeste da karavan u proseku u toku jedne sezone obiđe 20.000 km, što znači da je u proteklih sedam sezona pređena kilometraža veća od obima tri zemaljske kugle.

Ovogodišnja sezona karavana biće realizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, lokalnih samouprava gradova-učesnika kao i brojnih sponzora čija podrška čini projekat uspešnijim iz godine u godinu. Karavan će biti organizovan u skladu sa svim epidemiološkim merama Vlade Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti virusa COVID 19.

Više informacija na:

https://www.instagram.com/izadji_mi_na_teglu/
https://sr-rs.facebook.com/izadjiminateglu/

Foto: Live Production

Pogledajte još