Dačić potvrdio da je na policiju vršen pritisak

Iako je nedavno, odgovarajući na pitanja novinara B92, rekao da službena beleška o pritiscima na policiju najverovatnije ne postoji, ministar Ivica Dačić sada u izjavi za Press, potvrđuje saznanja Insajdera objavljena pre nekoliko nedelja.

Dačić je potvrdio da postoji službena beleška, zvanično zavedena u MUP-u, u kojoj piše da je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević tražio od policije da se nekoliko ljudi izostavi iz krivične prijave za zloupotrebe prilikom nabavke vakcina za grip.

Ranije sam tvrdio da ta službena zabeleška ne postoji jer su mi tek pre nekoliko dana iz policije dostavljeni spisi iz tog slučaja. Direktor policije je te spise dostavio i drugim nadležnim organima” , kaže Dačić I dodaje:

Česti slučajevi gde se stavovi policije i tužilaštva razlikuju, bilo da je reč o broju osumnjičenih lica, kvalifikaciji dela, kvalitetu prijave i prikupljenih dokaza, ili statusu lica, ali to je deo nadležnosti tužilaštva. Nisam do sada imao bilo kakvih primedbi iz ove oblasti od policijskih službenika na zakonitost postupanja”.

Insajder je još pre dva meseca u serijalu "Kupoprodaja zdravlja" objavio da je policija sumnjičila 14 osoba za zloupotrebe prilikom nabavke vakcina, ali da je na kraju krivična prijava zbog pritisaka podneta samo protiv tri osobe koje su i uhapšene i to bivša direktorka RZZO-a Svetlana Vukajlović, bivši direktor Jugohemija Farmacije Vladimir Gravara, i vlasnik firme Detap Ljubomir Pavićević.

Izvor: B92

Pogledajte još