Dačić: Sutrašnji sastanak ključan

0

Ivica Dačić rekao je da je sutrašnji sastanak sa Hašimom Tačijem ključan, jer od njega zavisi šta će biti u izveštaju Ketrin Ešton i Štefana Filea.

Dačić je istakao da će tema tog sastanka biti sve ono o čemu dve strane nisu uspele da se dogovore na sastancima radnih grupa za implementaciju.

Premijer je, nakon sastanka sa slovenačkim šefom diplomatije Karlom Erjavecom, rekao novinarima da će u pismu Filea i Eštonove biti sve što je do sada implementirano iz Sporazuma koji je potpisan 19. aprila s Prištinom.

„Želimo da ispunimo što više kada je reč o implementaciji sporazuma“, rekao je Dačić.

Premijer je naglasio da će srpska delegacija na sutrašnjem sastanku učiniti sve da pismo Eštonove i Filea bude što sadržajnije, odnosno da ima što više podataka koji će govoriti šta je sve Srbija učinila kada je reč o implementaciji Briselskog sporazuma.

Na pitanje da li misli da će sa Tačijem uspeti da se dogovori o svemu o čemu pregovarački timovi nisu uspeli, Dačić je kazao da se sutra neće razgovarati o svim temama, jer postoje rokovi do kada sve što piše u sporazumu treba da se realizuje.

Izvor: B92, Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.