Tadić: Ne odustajemo od Evrope

BEOGRAD, 9. decembra - Predsednik Srbije Boris Tadić ponovio je da Srbija nikada neće priznati Kosovo. Mi i danas možemo da pogledamo Evropi u oči, jer smo ispunili ono što se od nas tražilo, rekao je predsednik, prenosi sajt RTS.rs

Reagujući na današnju odluku iz Brisela, Tadić je rekao da Srbija ne može i ne sme da odustane od svoje evropske budućnosti.

Predsednik je ponovo pozvao građane da se povuku sa barikada na severu Kosova. Apelovao je na Međunarodnu zajednicu da ne dovodi u pitanje život njegovih sunarodnika na KiM, a od političkih lidera da ne podstiču građane na barikade bez obzira na to šta im govore stranačke centrale

"Nezavisno od toga da li Evropa ima problema sa proširenjem, mi pripadamo njoj. Srbija pripada Evropi, i kulturno, i ekonomski, kao i u domenu politike, bezbednosti i u svakom drugom smislu", rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, bilo kakva izolocija bila bi suprotna našim interesima i imala bi dalekosežne i duboke posledice po život građana.

Pogledajte još