Mika - The Origin Of Love (recenzija)

Njegov prethodnik, „The Boy Who Knew Too Much“ (2009), debitovao je na prvom mestu mnogih relevantnih top lista, slično bi moglo da se desi i sada, kad Mika ispituje poreklo ljubavi. Utabanom stazom je nastavio - pop/disko okviri, što u retro što u modernijoj varijanti, ali sa produkcijom primerenom 2012-oj, jasni su, bez mnogo odstupanja, od uvodne, naslovne numere, do Miami Edit vezije junskog singla „Make You Happy“ koja završava Standard 14 Track Version izdanje. Postojaće, inače, i japansko, francusko, nemačko, britansko i američko izdanje albuma.

Pred kraj se smestila i „Celebrate“, pesma koja najavljuje CD i takav potez je logičan jer se radi o hitu „na prvu loptu“. Vrteće se po klubovima i „Stardust“, „Lola“, „I Only Love You When I’m Drunk“, pogotovo kad se svega toga dohvate raznorazni DJ-evi i naprave svoje extended/ultra/remix itd. verzije. Nađe se, međutim, i ponešto za setne duše, kao, recimo, klavirska balada „Underwater“, akustična „Kids“ ili, najupečatljivija u tom pogledu, „Step With Me“.

Mika smatra da se u zvuku novog albuma oseća uticak Daft Punka i Fleetwood Maca – može se tu dodati i George Michael, možda malo i Queen i još ponešto – tek, „The Origin Of Love“ je album koji će zadovoljiti njegovu postojeću publiku. Ambicija, ionako, nije ni bila da se regrutuju oni koji njegovoj muzici nisu do sada bili skloni.

Pogledajte još