Aleksandra Radović: Otuđeni smo, a zajedno bismo mogli spasiti živote

Tijana ima redak oblik restriktivne kardiomiopatije. Najhitnije su joj potrebna novčana sredstva za transplantaciju srca, koja će biti obavljena u dečijoj bolnici u Hjustonu, SAD.

Operacija u centru u Hjustonu košta oko 500.000 dolara. Tijana se leči već šest godina, trenutno stanje klinički je loše i presudan faktor su vreme i novac.

Dobre vesti! Tijana prihvatljiv slučaj za kliniku u Hjustonu!

Danas su Tijani roditelji primili mejl od doktora sa klinke u Hjustonu koji potvrđuje da je mala Tijana medicinski prihvatljiv slučaj tu kliniku.
- Očekujemo da nam na osnovu procene rizika koji postoji, klinika u Hjustonu odredi konačan novčani iznos koji je potrebno prebaciti na njihov račun - rekli su Tijanini roditelji.

Naša poznata pevačica Aleksandra Radović rešila je da se uključi u borbu za Tijanino novo srce i zakazala je veliki humanitarni koncert u "Sava Centru" za 22.mart gde će sav prihod biti prosleđen za Tijanino lečenje.

Tim povodom odlučili smo da razgovaramo sa Aleksandrom i saznamo kako je odlučila da se uključi u borbu za Tijanino novo srce i koliko se naše društvo zaista bori za živote najugroženijih.

Kako je izgledao prelomni trenutak kada si odlučila da se uključiš u borbu za Tijanino novo srce na ovaj način?

Neko je podelio članak na tviteru i to me odvelo do njenog sajta. U trenutku sam se strašno rastužila i osetila saosećanje i divljenje prema toj maloj devojčici i njenim roditeljima. S obzirom da sam i sama majka, priča me je duboko ganula i osetila sam neizmernu potrebu da tim ljudima pomognem. Kontaktirala sam Tijaninu majku i rekla da ću da probam da organizujem svoj koncert u Sava Centru i sav prihod prosledim za Tijaninu transplantaciju srca.

Mala Nora iz Hrvatske uspela je da ujedini celu naciju tamo i ekspresno brzo je skupljena pomoć za njeno lečenje, da li misliš da je Tijana ta koja će nas ujediniti da pokažemo da još uvek ima humanosti u Srbiji?

Volela bih da verujem da će biti tako. Suma novca koja je Tijani potrebna je zaista ogromna. Govorimo o pola miliona dolara! Njima nedostaje još oko 130.000 evra. Biće to teška borba, ali ako bi svako bio spreman da se odrekne samo jedne kutije cigareta ili jedne kafe, verujem da bismo uspeli.

Karte za koncert u Sava centru

Aleksandra Radović održaće humanitarni koncert u velikoj dvorani Centra “Sava” centra”, 22. marta, sa početkom u 20:30, pri čemu će celokupan prihod biti prosleđen za Tijanino novo srce. Cene ulaznica za ovaj događaj kreću se od 1.200, 1.500 i 1.800 dinara,a prodaja ulaznica je počela na blagajnama Sava Centra.

Nismo uspeli da spasimo život mlade Danice iz Kragujevca, da li misliš da naše društvo i država nemaju dovoljno sluha za one kojima je pomoć najpotrebnija?

Da, Danica je preminula i to je poražavajuća činjenica. Mislim da su ljudi isuviše usmereni na sebe i svoje probleme i da smo se previše otuđili. S druge strane, apeli za pomoć se svakodnevno pojavljuju na društvenim mrežama, u dnevnim novinama, i možda je ljudima već i dosta takvih priča. Kreće se od toga: ”pa šta ja tu mogu da pomognem? Ne mogu da pomognem ni sebi.” Jedna osoba svakako ne može da učini mnogo, ali je zato važno da se ujedinimo i da svako pomogne koliko može. Zajedno možemo da spasemo živote.

Da li planiraš slične koncerte i za druge kojima je pomoć potrebna?

Ja sam svih ovih godina veoma aktivna po pitanju učešća na raznim humanitarnim događajima, i to ću svakako nastaviti da radim. Problem je, s druge strane, to što se samo nekoliko imena iz javnog života na tim istim događajima pojavljuje i nije moguće da nas nekoliko pomogne svima. Sve javne ličnosti, pogotovo velika imena, kao i sama država, morali bi da se uključe i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija kako bi im spasili živote.

Da li će s tobom nastupiti još neko od pevača i koliko će trajati koncert?

Još uvek nisam odlučila da li će biti gostiju, ali koncert će svakako trajati kao i svaki moj koncert u Sava Centru do sada, dakle, dva sata ili nešto više.

Više informacija kako možete da pomognete Tijani Ognjanović pogledajte na njenom sajtu i fejsbuk grupi.

Pogledajte još