Long Night u znaku Baba - masa se ljulja, jedva se diše (VIDEO)

Organizatori su u poslednji čas rotirali program po salama pa je su u velikoj, a ne u Amerikani, nastupili Hju Kornvel (Ex Stranglers), ČBS, Jinx i Sevdahbaby, a mnogima udarni program (Dječaci, Babe, Partibrejkers, Pozdrav Azri) prebačen je u Amerikanu što je uslovilo da sala bude prepuna, pogotovo tokom dugo očekivanog, povratničkog nastupa grupe Babe. Sportski rečeno – veliki su trijumf upisali Žika Milenković, Ilke, Škopi i novi član, bubnjar Trut. Prva svirka posle pauze od 13 godina protekla je odlično, publika je fenomenalno reagovala na skoro svih 20 pesama, a pogotovo na udarne hitove u finišu – „Ko me ter’o“, „Loša navika“, „Da te vidim golu“ i, za kraj, „Noć bez sna“. Atmosferu najbolje odslikava refren pesme „Volim underground“ – „Masa se ljulja, jedva se diše, svakoga časa sve nas je više...“. Više nikakve sumnje nema – Babe se nisu vratile samo za Long Night, sigurno je da im predstoji gusto festivalsko leto.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU IZ DOMA OMLADINE

Očekivano žestok nastavak zabave ponudili su Partibrejkers, pevali su se u sitne sate i Azrini klasici, a program u Amerikani imao i sjajan uvod – nastup splitskog hip hip benda Dječaci. Tek nešto manje ljudi se tiskalo u velikoj sali gde je headliner bio Hju Kornvel, a aranžmanski donekle izmenjeni hitovi Stranglersa zadovoljili su publiku koja je pre svega i iščekivala „Always the Sun“, „Golden Brown“... Dugovečni ČBS je prethodno žestoko zagrejao narod koji se okupljao, Jinx posle Kornvela na svoj specifičan način održali dobru atmosferu, a SevdahBaby u sitne sate, posle uvodnog rafala hitova, program priveli kraju dominirajućim tehno zvukom. Živo je bilo i u klubu Doma omladine, gde su nastupali mlađi i manje afirmisani bendovi.

Long Night iz godine u godinu sve više napreduje, treće izdanje je potvrdilo da je interesovanje sve veće i da Long Play radi pravu stvar organizujući festival neobične koncepcije, bar u našim uslovima.

Pogledajte još