Bus Plus teror: Trudnicu isterali iz autobusa

''Na početnoj stanici na Vidikovcu svi smo ušli u autobus 23 na prednja vrata jer je vozač samo njih otvorio. Autobus je odmah krenuo, a kad smo prošli jednu stanicu, jedna kontrolorka „bus-plusa“, koja je stajala na vratima, krenula je u proveru karata. Trudnica je sedela na prvom mestu iza vozača. Kontrolorka je njoj prvoj prišla i zatražila kartu, na šta joj je devojka odgovorila da je trudnica. Kad je kontrolorka nastavila da joj traži kartu, devojka je pomislila da je ova nije razumela pa je ponovila da je trudna i pokazala stomačić. Na to joj je kontrolorka drsko kazala da mora da ima „bus-plus“ za trudnice'' ispričala je putnica i očevidac događaja T. T.

Ona tvrdi da je devojka kontrolorki sramežljivo rekla da nema „bus-plus“ karticu.
''Na to joj je kontrolorka drsko rekla da ona nije ginekolog i zatražila od nje da kupi kartu kod vozača ili da izađe iz autobusa. Vidno potresena trudnica izašla je iz autobusa'' i dodaje da je kontrolorka odbila da trudnici kaže kako se zove.

U „bus-plusu“ Kuriru je rečeno da sve odgovore u vezi s događajem u autobusu na liniji 23 potražimo od Direkcije za javni prevoz jer su svi kontrolori potpisali ugovor s Gradom Beogradom. Ni u Gradskom saobraćajnom preduzeću nisu hteli da se bave ovim slučajem. Bez odgovora smo ostali i u Direkciji za javni prevoz.

Izvor: Kurir

Pogledajte još