Odloženo suđenje Šariću: Nisam razumeo optužnicu pošto je katastrofa

"Po pitanju optužnice nisam kriv, naravno. Nisam razumeo optužnicu pošto je katastrofa. Meni je ovo omiljena optužnica", rekao je Šarić. On je izjavio da je saglasan sa stavom advokata da se odloži suđenje, međutim, tužilac je rekao da suđenje može da se održi.

Šarićev advokat zatražio je danas da se glavni pretres odloži jer njegov branjenik još nije uspeo da spremi odbranu i da se upozna sa spisima predmeta.

U daljem nastavku suđenja Šarić je rekao da se u njegovim ličnim podacima nije ništa promenilo osim što ga sada više ne izdržava država.

Šarić je dozvolio reporterima da ga snimaju u boksu za optužene, a u jednom trenutku im je i mahnuo.

Delovao je raspoloženo i opušteno.

"Po pitanju optužnice nisam kriv, naravno. Nisam razumeo optužnicu pošto je katastrofa. Meni je ovo omiljena optužnica
", rekao je Šarić. On je izjavio da je saglasan sa stavom advokata da se odloži suđenje.

Na suđenju su sa slobode došle optuženi advokat Radovan Štrbac i njegova supruga Dubravka Štrbac koji su optuženi za pranje Šarićevih para.

Šarić je prošlog ponedeljka, kada se prvi put pojavio pred Specijalnim sudom, negirao da je sa pripadnicima svoje grupe organizovao krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, tvrdeći da je ceo proces "obmana bivšeg režima da zamagli svoje lopovluke".

Šarić je rekao da nije kriv ni po jednoj tački optužnice, izjavio je da ga sada ne izdržava država jer je uspeo da proda jednu firmu za 29 miliona i sakrije pare.

"Da mi drugovi iz CK ne uzmu sve, sada me dobri drugovi pomažu", rekao je Šarić kome je suđenje odloženo za 15 i 16 maj.

Izvor: Alo
Foto: e-atock/MUP Srbije

Foto: AP Photo/Info Biro TV
Foto: AP Photo/Info Biro TV
Pogledajte još