MILOM ILI SILOM: Barič mora biti evakuisan do 17 časova, evakuiše se i deo Umke i Ostružnice

On je istakao da nema razloga za paniku i da je odluka doneta kako bi se na vreme evakuisali ljudi, da bi se posle mogla obratiti pažnja na odbranu celog naselja Umka.

Kolarić je kazao da se stanovnici ugroženih naselja prebacuju u drugi deo Umke.

OTVOREN CENTAR ZA TRIJAŽU EVAKUISANIH IZ BARIČA
Štab za vanredne situacije grada Beograda obavestio je sve građane Bariča da je otvoren novi centar za trijažu i prijem evakuisanih lica u prostorijama Fakulteta za fizičku kulturu u Ulici Blagoja Parovića 56 u Košutnjaku.

On je podvukao da je Čukarica spremna, da su obezbeđeni hrana i smeštaj za ljude koji dolaze iz Obrenovca, i ljude koji dolaze sa Čukarice.

"Neće biti problema. Ljudi ne moraju da brinu. Neka ponesu sa sobom samo najosnovije, sve što je će biti potrebno u narednom periodu će imati spremljeno i obezbeđeno", naglasio je Kolarić.

U mestu Umka policija je zatvorila put ka Obrenovcu, odnosno Bariču iz kojeg se evakuišu stanovnici.

Izvršni direktor Centra za zaštitu azilanata Radoš Đurović izjavio je da će 30 azilanata i oko 70 građana Obrenovca koji su smešteni u osnovnoj školi u Bariču uskoro biti evakuisani.

"Prema informacijama koje imam, autobusi koji će evakuisati ljude iz osnovne škole već su krenuli. Sirene su se oglasile i dobili smo instrukcije da se evakuišemo", rekao je Đurović.

Đurović je precizirao da je u osnovnoj školi u Bariču smešetno oko 30 azilanata koji su juče evekuisani iz Obrenovca, uglavnom žena i dece.

Azilanti koji su boravili u Obrenovcu juče su smešteni u školu u Bariču. Oko 85 azilanata kasno sinoć iz Bariča je otišlo na da pomogne ugroženim građanima, dok je oko 40 njih evakuisano u Sjenicu i Tutin.

Barič mora biti evakuisan do 17 časova, kada se očekuje vrh poplavnog talasa, saopštio je MUP.

Mole se građani da ne odbijaju saradnju i da slušaju savete i instrukcije spasilaca, navodi se u saopštenju Biroa za saradnju s medijima MUP-a.

Oko 13 sati počela je evakuacija žitelja Bariča iz tog ugroženog dela Beograda, policija na licu mesta megafonima poziva stanovnike da se upute ka Beogradu sopstvenim ili organizovanim prevozom. Zbog evakuacije meštana i izmeštanja vozila službi koje su protekla 24 sata učestvovala u spašavanju, saobraćaj Obrenovačkim putem, od Obrenovca, preko Bariča, ka Beogradu je u kolapsu. U MUP-u Srbije Tanjugu je rečeno da su autobusi za evakuaciju spremni i apeluju na građane tog prigradskog naselja da se ne opiru nalozima spasilačkih ekipa za evakuaciju.

Radio amateri su javili da je blokiran put Barič - Umka, da se ne moze se ni tamo ni vamo!

Izvor: Novosti

Pogledajte još