Stiže leto: 7 načina da pripremite svoje telo i um za predstojeću sezonu

Verovali ili ne, potrebno je promeniti samo neke malene stvari i život će vam procvetati. Mi vam navodimo 7 tački koje će vas preporoditi.

Počnite da razmišljate pozitivno
Vaše telo prati informaciju koju mu šalje mozak. Ako mislite pozitivno, i vaše telo će reagovati pozitivno na promene.

Promenite ishranu
Svakako, fast food jeste brza varijanta spremanja hrane, i ume da bude jako ukusan, ali vam ne čini ništa dobro. Pored nagomilanih kilograma, dokazano je da hrana spremana u puno ulja izaziva depresiju. U trenutku dok je jedete, luči se hormon sreće ali kasnije dolazi do depresije i nezadovoljstva. Pređite na zdravo, činite i svom umu i svom telu uslugu.

Pijte vodu
Puno vode, da! Eliminisaće vam toksine iz tela i sačuvati kožu. Takođe, ponekad nacedite limuna u vodu i pijte bez šećera.Uvek imajte flašu vode pored sebe kako biste se podsetili da treba da gucnete malo.

Eliminišite toksične ljude iz života
Loši ljudi, baš kao i loša hrana, umeju da utiču negativno na vaše telo i um. Prestanite da se družite sa ljudima koji vam crpe energiju i okrenite se onima koji vam prijaju.Živnućete odmah!

Držite se rutine i rasporeda
Naviknite se na rutinu, pa makar to bilo nešto poput nameštanja kreveta ujutru. Rutina daje strukturu mozgu, i lakše obavljate stvari. Naredite sebi da odlazite redovno na treninge, da skuvate sebi nešto, da se sunčate... sve dok te stvari ne postanu nešto na šta se vaš organizam već navikao.

Naučite da kuvate
Ne morate izvoditi bravure u kuhinji, ali naučite da spremite dovoljno jela da možete da menjate obroke svaki dan ili bar svaki drugi. Zamolite mamu ili baku da vam pomogne u nekim jednostavnim receptima koje ćete lako savladati.

Vežbajte ono što vam prija
Ako vam odlazak u teretanu predstavlja napor i ako ga shvatate preozbiljno, nemojte ići. Pronađite vežbu koja vam prija i koju ćete lako raditi... bila to šetnja, vožnja bicikla, džoging, ili neki grupni sport, sve dok radite s ljubavlju, imaće rezultate.

Pogledajte još