Proverite kako možete da oblikujte telo uz pomoć flašice vode!

Plivanje je odlična vežba za celo telo, a bazen i more mogu da posluže i za ozbiljniji trening snage i kardio vežbi. Za ove su vežbe potrebne flašice sa vodom. Možete nositi i masku za ronjenje jer će sprečiti ulazak vode u nos i oči.

Delfin

Uđite u bazen ili more i ostanite u vodi do ramena. Lagano raširite noge, a ruke odmaknite od tela i podignite paralelno sa ramenima držeći pritom flašice vode. Posle toga napravite zamah tako da se prvo dignete telom iz vode, a potom u potpunosti potopite. Postupak ponovite 25 puta. Voda će stvoriti otpor pa će mišićima trebati više snage da bi ih izveli.

Ojačajte ruke
Ispod jednog pazuha stavite flašicu vode i plivajte celom dužinom bazena. Koristite obe noge i slobodnu ruku, a potom flašicu stavite ispod drugog pazuha. Ponovite vežbu sa svakom rukom. Ove vežbe su odlične za jačanje mišića ruku.
(old_image)

Vežbe za gornji deo tela

Uđite u bazen ili more i ostanite u vodi tako da vam samo glava viri. Noge lagano raširite i stavite između nogu flašicu. Stopala podignite kao da ležite na vodi, ne ispuštajući pritom flašicu. Plivajte celom dužinom bazena koristeći samo ruke. Ova vežba je odlična za jačanje gornjeg dela tela i bokova.

Ruke u vis

Stanite u bazenu ili moru i jednom rukom podignite flašicu i plivajte najduže što možete. Posle toga flašicu stavite u drugu ruku i ponovite vežbu.

Vežbe za celo telo

Uđite u bazen, zaronite tako da vam je celo telo u vodi. Ako vam je to previše naporno jednostavno uđite u vodu do ramena. U rukama držite flašice i polako dignite desnu nogu. Posle toga pokušajte da se što više odrazite levom nogom tako da izronite iz vode. Isto važi i za drugu nogu. Vežbu ponovite 20 puta. Korišćenjem jedne noge za odraz, jača se celo telo.

Izvor: 24sata

Pogledajte još