ŠOKANTNA ISPOVEST: Lekari su mi GREŠKOM izvadili matericu

Danijela ima ćerku od godinu dana. Ona i muž su se uzeli pre tri godine, i planirali su makar troje dece. Nažalost to neće moći da ostvare.

Kad sam zatrudnela bili smo presrećni. Sve je išlo kako treba. Išla sam redovno na preglede kod ginekologa, nije bilo nikakvih problema, moja devojčica se lepo razvijala, imala je savršen srčani ritam, samo se pred kraj trudnoće nije sasvim lepo okrenula, pa su mi rekli da će morati da se radi carski rez.

Nije mi bilo svejedno, niti drago, nadala sam se da ću se izvući bez ružnog ožiljka, ali dobro, najbitnije mi je bilo zdravlje mog deteta.

Kad je taj dan došao, Stefan je ostao pred vratima da čeka, a mene su uveli u operacionu salu. Rekli su mi da će sve biti u redu, da je to rutinska procedura i uspavali me.

Kad sam se probudila dali su mi moju prelepu devojčicu i hteli da potpišem neki papir, ponovo su mi rekli da je to vrlo rutinski, taj papir svi potpisuju nakon porođaja, i, iskrena da budem, bila sam suviše grogi da bih gledala šta piše, pa sam potpisala. - priča nam Danijela, već u suzama

Morate razumeti da nisam znala ni šta se događa, ni gde sam, samo sam videla moju bebu i neki papir koji mi guraju pod nos... -uz težak uzdah i smirivanje od strane supruga, Danijela nastavlja svoju priču.

Tokom porođaja su videli da imam neke izrasline na materici, a doktor je "procenio" bez analiza, bez uzorka, onako odokativno, da je u pitanju kancerogeno tkivo, i, kako mi ne bi to "pravilo problem" izvadio mi celu matericu! Nije pitao Stefana, koji je stajao ispred vrata! A onda su mi na prevaru izvukli potpis da nizašta nisu oni odgovorni! - kroz jecaje govori ova žena.

Dok Danijela pokušava da se smiri, Stefan nastavlja njihovu užasnu priču
- Papir koji je potpisala je skinuo svu odgovornost sa bolnice i lekara. Nakon što su joj izvadili matericu, obavili su biopsiju i ispostavilo se da su izrasline bile dobroćudne, to jest, bezopasne. Izvadili su joj matericu, lišili nas dece i primorali nju da do kraja života pije nenormalne količine lekova i hormona, a sve zašto? Jer je neka budala mislila da zna sve najbolje!

Danijela se nadovezuje - Nemojte me pogrešno shvatiti, ja našu Irenu volim više nego išta na svetu, ali, zbog tih ljudi ona nikada neće imati brata. Rekli su da im je jako žao, ali kad smo počeli da se bunimo pokazali su mi papir. Ne možemo im ništa. Ja više nisam žensko, a ne možemo im ništa!

Nadlanu / Tijana Damjanović

Pogledajte još