VRATITE ORGANIZMU ENERGIJU: Okrepljujući rituali za jutro posle novogodišnje žurke

Ali, da li je li tako i dan posle? Pojačan osećaj žeđi, nadutost u stomaku i kiselkasto-gorak ukus u ustima, propraćen padom koncentracije, stanja su koja najčešće opisuju osobe nakon veselja.

Posle najluđe noći, pre odlaska u krevet, popijte nekoliko decilitara mlakog čaja. On će učiniti noć mirnijom.
Jutro posle žurke je vreme kada često zažalimo što smo se probudili.

Ovo je idealan period da iz našeg tela očistimo sve nakupljene otrove. Supe od povrća su izvrsna prilika za dobar unos minerala i dodatni oporavak organizma. Evo nekoliko koraka kojim ćete obavljati detoksikaciju organizma i podići energiju.

Jutro počnite svežim prirodnim sokom. Dobro će poslužiti jabuka, pomorandža, mandarina, šargarepa, paradajz ili limun. Vitamini podižu budnost, a ujedno su i dobri čistači koji oslobađaju od toksina. Posebno je koristan unos vitamina C, E i A, kao i vitamina B grupe. Savršeno piće za jutro posle je mineralna voda.

Kako je organizmu potrebno vratiti energiju, ugljeni hidrati su veoma važni za kvalitetan doručak. Neka doručak budu pahuljice ili integralno pecivo, možete uzeti i suvo grožđe, smokve, bademe, lešnike, orahe.

Tokom dana pijte mnogo čaja. Flavonoidi iz čaja savršeni su čistači organizma. Već nakon nekoliko šoljica telo će biti svežije, a organizam u velikoj meri oslobođen nakupljenih toksina.

Dan posle žurke treba da bude šaren. Što je zabava bila luđa, pomoći će šareniji tanjir (npr. šargarepa + spanać + cvekla + pirinač). Izbegavajte teška masna jela tokom dana, šetajte na vazduhu, pijte svakako dosta tečnosti. Sve to će pomoći da se što pre okrepite i uspešno vratite na kolosek.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još