fbpx

St. Vincent na INmusic #13!

Najnovije u nizu spektaktularnih pojačanja je dobitnica Grammyja, sjajna gitaristkinja i jedna od najcenjenijih umjetnica svoje generacije, Annie Clark, poznatija kao St. Vincent!

Ova inovativna umetnica, po običaju, kao i većina zanimljivih autora 21. veka, liči na britanske autore ali dolazi iz Amerike. Nazivaju je i „gitarska heroina 21. stoleća“, a njeni nastupi uživo redovno nadilaze očekivanja publike i kritike. Umetničko ime St. Vincent, Annie Clark je odabrala inspirisana stihom iz pesme „There She Goes My Beautiful World“ Nick Cavea kao referencu na ime bolnice u kojoj je umro pesnik Dylan Thomas. (Isti onaj koji je inspirisao Roberta Zimmermana da uzme umetničko prezime po imenu ovog velškog poete).

Album prevenac, Marry Me izdat je 2007. godine uz hvale kritike koja ju je zbog neobičnog i jedinstvenog zvuka počela uspoređivati sa Kate Bush i Davidom Bowiejem, a usledili su Actor (2009.) i Strange Mercy (2011.) s još boljim prijemom od strane kritike i publike. St. Vincent istovremeno privlači pažnju legendarnog Davida Byrnea s kojim snima hvaljeni saradnički album Love This Giant 2012. godine, a pohvale i titulu jedne od velikih umetnica svoje generacije zaslužila je i od samog Davida Bowieja. Globalni fokus na St. Vincent dodatno se okreće 2014. s izlaskom njenog četvrtog studijskog albuma, istoimenog St. Vincent, po većini muzičkih kritičara jednim od najboljih albuma te godine, a za koji je početkom 2015. godine zasluženo osvojila i Grammyja za najbolji alternativni album godine.

St. Vincent se na INmusic festivalu #13 pridružuje velikim Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Alice in Chains, David Byrneu, Portugal, The Man, The Kills, Frank Carter & The Rattlesnakes, i mnogim drugima.

INmusic festival #13 održaće se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih ada od 25. do 27. juna 2018. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2018. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. Nažalost, ovo je utešna vest posle one da Skunk Anansie po drugi put neće moći svirati na Jarunu. Ali, srećom, ima svega drugoga.

Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.