PRVI KORAK KA FIT FIGURI: Pripremite telo za veći fizički napor

S obzirom na to da u ovo doba godine više vremena provodite napolju, moći ćete spremnije da prihvatite izazov vožnje bicikla, džogiranja u prirodi, vežbanja na svežem jutarnjem vazduhu, a smanjiće se mogućnost povređivanja.

Predlažemo vežbe koje na najbolji mogući način jačaju ramena, zatežu bokove i stomak.

Podizanje kukova

Lezite na bok, tako da je celo telo opruženo i zategnuto, oslanjajući se na podlakticu ruke. Kukove podižite od podloge tako što ćete se opirati o podlogu. Radi pravilnog izvođenja vežbe važno je da ne pomerate kukove ni napred ni nazad. Ponovite od 10 do 20 puta na jednom, a zatim na drugom boku. Uradite po tri serije.

Sklekovi

Telo je u položaju skleka, zategnuto i oslonjeno na opruženim rukama. Noge bi trebalo da su u širini kukova. Spuštajte se licem ka podlozi, ali tako da se ne pravi krivina na leđima. Ponovite od 10 do 20 puta u tri serije.

Trbušnjaci

Lezite na leđa sa savijenim nogama koje su raširene tako da prate širinu kukova. Podižite leđa od podloge - samo lopatice, uz istovremeno podizanje ruku iznad grudi. U podignutom položaju zadržite se tri sekunde. Ova vežba jača i oblikuje mišiće trbušnog zida. Izvodi se od 10 do 20 ponavljanja sa pauzama u tri serije.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pexels

Pogledajte još