Izvođenje predstave "Sumnjivo lice" posvećeno festivalu Nušićijada

Pitate se zašto?

Podsećamo da je festival Nušićijada protivpravno oduzet od Udurženja građana KudeS, koje je festival obnovilo, osam godina uspešno organizovalo, obezbeđivalo 2/3 sredstava i resursa za njegovu realizaciju i pozicioniralo ga ne samo među najbolje nacionalne, već i evropske festival.

Pitate se zašto? Mi se takođe pitamo...

Ko je taj koji odlučuje da tvorac i titular ivanjičkog kolaž festivala „apsolutno nema nikakve ingerencije više u učešću na Nušićijadi“, i da li ON ima pravo da se izdigne iznad zakona i najavi preuzimanje potpune kontrole?

Ko je danas Jerotije, kako postupa sa današnjim Sumnjivim licima?

I zašto tako?

Zato što smo postali preslobodni? Da li nas je to pozicioniralo na listu Sumnjivih lica, koja su vredna potpune kontrole i cenzure? Da li smo krivi jer smo pružili podršku nastanku jedne ovakve predstave, potpuno novog i nesvakidašnjeg čitanja dela koje je 36 godina provelo u fioci? Da li smo uradili nešto što nismo smeli, da li smo oživeli nešto što je trebalo biti prošlost i deo sećanja?

Da li vam je ovo smešno? Da li vas ovo zabavlja i opušta?

Vidimo se 22. juna u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 21.

Po izvođenju predstave, ne propustite razgovor sa predstavnicima Reflektor teatra, kao i organizatorima i prijatelji festivala Nušićijada.

Jer nije smešno uopšte!

A, ti Nušiću... izvini...

Portal nadlanu.com vas vodi na predstavu "Sumnjivo lice". Pošaljite svoje podatke (ime, prezime i broj telefona) na adresu tatjana.misovic@color.rs!

Pogledajte još