PRINC SEVDAHA PEVA BEOGRAĐANIMA: Božo Vrećo 15. decembra u Sava Centru

Foto: Sead Šašivarević

Tokom poslednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svetska muzička senzacija. Ovih dana mu je izašao peti album pod nazivom "Melek" u izdanju Croatia Records na kom se nalazi sedamnaest autorskih pesama i bonus pesma "Revolution" saradnja sa violinistom Stefanom Milenkovićem i Sudar Percussion. "Melek" je Božin svet ispunjen ljubavlju, setom, nadom i traganjem za nečim što je veće od nas samih. Upravo to ime za anđela, bezgrešno duhovno biće stvoreno od svetlosti na najbolji mogući način zaokružuje priču ovog sjajnog albuma za koji likovno oblikovanje potpisuje Daniel Ille dok su fotografije delo Seada Šašivarevića. Za mix, mastering i produkciju zaslužan je Božin verni saradnik i prijatelj Marko Louis.

Na albumu pored sevdaha je i world wide izražaj i impresivan spisak gostiju: Marko Louis, Vasil Hadžimanov, Casko Atanovski, Joost Spijkers, Miroslav Tadić, Mario Batković, Eslam El-Sha’ary, Ingmar Piano Duo, Luboyna i Bane Vasić.

Foto: Sead Šašivarević

Do sad su ekranizovana tri singla "Ko li noćas miluje ti kosu" sa vasilom Hadžimanovim, i od pre nekoliko dana "Jelenče" i "Meni si bila vrijedna".

- Pesma "Jelenče" posvećena je svim ženama koje su slepo volele ljubomornog gada, trpele nasilje i laži i uspele da ga ostave, izdignu se iz svega toga i krenu dalje. Taj korak dalje je sloboda koja je neprocenjiva. Nikad nemojte prestati da verujete da će vas pronaći onaj pravi, on vas čeka i to je ljubav koju zaslužujete. Ovaj to sigurno nije bio i zato odbolujte, al ne nipodaštavajte sebe, budite Ljubav! - poručuje Božo i dodaje:

- Pesma "Meni si bila vrijedna" je sigurno jedna od najlepših sa albuma, napisao sam je kao odu ljubavi za sve one koji vole bez obzira na to šta sledi. Celi album zapravo govori o tome kako nastaviti voleti, biti ljubav i zračiti ljubav ma šta da se desi. Scene smo snimali u Gvoznom polju na Treskavici, šuma breza je podsećanje na moju majčicu koja me isto tako nosila u naručju kroz šumu breza kad sam bio mali i pevušila mi baš kao što to ja činim Leu. Scene podno Kozje ćuprije u Sarajevu su simbolika ispraćanja svega što nas je lomilo i nije nam bilo suđeno i korak napred snažno u novu ljubav i novi život. Dečak u spotu nosi mornarska odelca sašivena po uzoru na dvadesete godine i ona evociraju na mog dedu Kostu koji je bio mornar, a haljina sa ružama je kao i do sada mojih ruku delo i deo je kolekcije koja izlazi na jesen. Cela pesma zapravo je jedan kaleidoskop emocija, prisećanja, ljubavi i čežnje.

Božo poziva sve na koncert da zajedno uživaju u magičnoj noći, da svi zajedno pevaju, plešu, smeju se i plaču, jer sve je to sevdah!

Foto: Sead Šašivarević

Izvor: Promo
Foto: Sead Šašivarević/Promo

Pogledajte još