VEČE MUZIKE I ROMANTIČNIH STIHOVA: Rade Šerbedžija i "Zapadni kolodvor" 26. decembra u Beogradu

Poznati jugoslovenski glumac i umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni kolodvor“ nastupiće 26. decembra u Kombank Dvorani s početkom u 20.30h.

Koncertom pod nazivom „Meni se dušo od tebe ne rastaje“ Rade obećava veče muzike i romantičnih stihova, a specijalni gost koncerta biće Damir Urban.

Beogradski koncert prvi je u sklopu mini turneje po Srbiji, nakon koga 27. decembra Rade i Zapadni kolodvor nastupaju u Domu vojske Srbije u Nišu, a dan kasnije u Domu kulture u Čačku.

Ovaj veliki umetnik rođen je 1947 godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu.

Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u "Hamletu", "Ričardu trećem") i počinje da dobija uloge u filmovima.

Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme ("Prosjaci i sinovi", "U registraturi", "Užička republika", "Variola vera", "Banović Strahinja", "Una", "Život je lep", "Pre kiše" i mnogi drugi).

Film "Oslobođenje Skoplja" režirao je sa sinom Danilom, a jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija - uživa i u porodičnom pozorištu "Ulysses" koje vodi sa suprugom Lenkom Udovički.

Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je zbirke pesama "Promjenljivi" i "Crno, crveno". Snimio je zavidan broj muzičkih albuma, kako studijskih tako i albuma uživo. Neki od najpoznatijih su: "Ne daj se Ines", "Ponekad dolazim, ponekad odlazim", "Orihi orihi", "Imam pjesmu za tebe", "Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor".

Prošle godine izdata je njegova knjiga "Poslije kiše" - nastavak prvog dela autobiografije koja se pojavila pod naslovom "Prije kiše".

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Eventima.

Za koncert u Nišu na blagajni Doma vojske, a u Čačku na blagajni Doma kulture.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još