Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta na Al Bustan Festivalu u Bejrutu

Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta gostovaće u Bejrutu, na čuvenom međunarodnom festivalu muzike i izvođačkih umetnosti, Al Bustan Festivalu (The Al Bustan Festival).

Festival počinje 12. februara i traje do 17. marta, a Orkestar SNP-a očekuju četiri nastupa.

Najpre će 3. marta, pod upravom maestra Đanluke Marčana, biće izveden koncert posvećen italijanskom belkantu, a na programu će se naći dela Belinija, Donicetija i Rosinija.

Dve večeri kasnije, 5. marta, uz soliste Anastasiju Petrušak, Kevina Žua i Đulija Plotina, Orkestar SNP-a izvešće tri Paganinijeva violinska koncerta – Šesti, Treći i Prvi, da bi 7. marta pratili violončelistkinju Eriku Pikoti u Dvoržakovom Koncertu za violončelo i pijanistkinju Vanesu Beneli Moseli, u Ravelovom Koncertu za klavir i orkestar.

Za kraj gostovanja u Bejrutu, 9. marta, Orkestar očekuje koncertno izvođenja Verdijeve "Travijate", gde će rolu Violete Valeri pevati kazahstanska operska diva Marija Mudrijak, dok je uloga Alfreda poverena italijanskom tenoru Vinćencu Kostanci.

Od osnivanja ovog prestižnog festivala 1994. godine, u Libanu je uspostavljeno jedinstveno negovanje muzičke tradicije tokom zimske sezone.

Festival je oživeo kulturni život zemlje predstavljajući svake godine više od trideset predstava u periodu od pet sedmica u februaru i martu. Uz dominaciju kamerne muzike, Festival uključuje i operska dela, koncerte orkestara i hora, ples i pozorišna dela.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još