DOSADA SE NE UBIJA GRICKALICAMA: Održite kondiciju i učvrstite karakter tokom izolacije

Osim uobičajenih preporuka različitih paketa vežbi za održavanje dobre kondicije u izolaciji, stručnjaci nude još neke aktivnosti, za "učvršćivanje" karaktera i istrajnosti. Prvo, treba da zaboravimo koliko je frižider blizu i da ne zavirujemo svaki čas u njega.

A pogotovo moramo da pronađemo način da odolimo kupovini slatkiša, grickalica, sokova, tona hleba i peciva, kada idemo u nabavku namirnica, jer su oni veliki neprijatelji za organizam i zdravlje. Umesto raznih grickalica za "ubijanje" dosade, bolje je da grickamo svežu šargarepu ili papriku, koje su pune vitamina važnih za imunitet.

S obzirom na to da zbog jednoličnosti većina ljudi gubi pojam o vremenu i danima, poželjno je obedovanje po sopstvenoj ustaljenoj satnici, koju ne bi trebalo kršiti povremenim "krađama" hrane iz frižidera. Tako se kali karakter, a organizam dovodi u red.

Organizam se nakon obroka dovodi u red i kretanjem, a ne odmaranjem u udobnoj fotelji. Naravno da nije preporučljivo vežbe raditi sa punim želucem, ali zato kretanje ukrug jeste. Primera radi, pošto sada češće peremo stvari u mašini, dobro bi bilo iznositi jednu po jednu do mesta gde se suše. Majicu po majicu, peškir po peškir... Na isti način možete da premeštate knjigu po knjigu ili da obavljate neki drugi posao u kući.

A ako vreme provodite u trenerci ili pidžami, svakog trećeg dana isprobajte farmerke i proverite da li možete sa lakoćom da ih zakopčate. One su najbolji pokazatelj kondicije u kojoj se nalazimo, naglašavaju stručnjaci.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još