UVRSTITE GA U SVOJU ISHRANU: Grejpfrut topi nataložene kilograme

Salo, a naročito ono na stomaku, muči veliki broj ljudi. Višak kilograma sa ovog predela se skida isključivo pravilnom ishranom. Ukoliko u jelovnik uvrstite i ovu voćku, u vrlo kratkom roku ćete liniju dovesti u red.

Grejpfrut je vrlo efikasan sagorevač masnih naslaga. Ova voćka ima dugogodišnju reputaciju saveznika u mršavljenju, a preporučuju ga i svi nutricionisti. Da je zaista moćno dokazali su i japanski naučnici.

Naime, istraživanje koje su sproveli pokazalo je da čak i oni koji nisu na dijeti, a u svakodnevni jelovnik uvrste ovo voće nesumnjivo gube suvišne kilograme.

Prosečno, oni koji su pojeli pola grejpfruta uz svaki obrok izgubili su 1,65 kg mesečno, dok su oni koji su tri puta dnevno popili čašu soka od grejpa izgubili 1,5 kg. Istraživanje je pokazalo i da postoji fiziološka veza između grejpfruta i insulina, jer hemijska svojstva ovog agruma smanjuju nivo insulina u krvi i podstiču mršavljenje.

Dakle, ukoliko želite da dovedete liniju do savršensta, svako jutro započnite jednim grejpom ili sokom od ove moćne voćke.

Osobe koje piju ovaj sok, u telo unose veću količinu vlakana, a ona su odgovorna za dobar metabolizam i brže varenje. Sok grejpa sadrži visok nivo vitamina C, a upravo on igra ulogu u pravilnom funkcionisanju ćelija i pomaže u razgradnji masnih naslaga. Osobe koje unose dovoljno vitamina C, brže sagorevaju masne naslage tokom treninga.

Pored toga, osobe koje redovno piju ovaj sok, izbacice toksine iz creva koji su se nataložili. Čak iako nemate problema sa kilažom, dobro je piti ovaj napitak svakog dana.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još